Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Verzamelaars van zeldzame Pokémonkaarten worden opgelicht voor duizenden euro’s

Verzamelaars van zeldzame Pokémonkaarten worden opgelicht voor duizenden euro’s

Verzamelaars van zeldzame Pokémonkaarten worden opgelicht voor duizenden euro’s

Pokémonkaarten verzamelen en verkopen is onwijs populair. Vroeger ruilden kinderen op het schoolplein kaarten, tegenwoordig zijn specifieke Pokémonkaarten duizenden euro’s waard. Oplichters maken daar handig gebruik van.

Pokémonkaarten

Specifieke Pokémonkaarten zijn zeer waardevol, de prijs van speciale Pokémonkaarten kan oplopen tot in de tien- en honderduizenden euro’s. Een lucratieve hobby. Tenzij je wordt opgelicht. Fanatieke verzamelaars ontvangen soms nepkaarten in de post waar ze duizenden euro’s voor betalen, ontvangen niks of krijgen niet betaald voor opgestuurde kaarten. Veel oplichters verkopen kaarten via Marktplaats die nep blijken te zijn. Vervolgens zijn deze verkopers spoorloos verdwenen en niet meer te traceren.

Zelfs echte verzamelaars worden opgelicht. Het bleek dat een bekende YouTuber opgelicht was met een box kaarten waarvoor hij het bizarre bedrag van 320.000 euro had betaald.. In sommige gevallen doen mensen aangifte van oplichting. Afgelopen jaren zou er zo’n honderd keer aangifte zijn gedaan die Pokémon-gerelateerd zijn, zowel oplichting als diefstal.

Lees ook
Toe aan een nieuwe hobby? Dít is volgens jouw sterrenbeeld je verborgen talent

Echt of nep?

Mocht je zelf ook een fervent verzamelaar zijn of willen starten met het opbouwen van een collectie, dan is het handig om te weten hoe je nep Pokémonkaarten kunt herkennen. Je kunt een echte kenner inschakelen, maar het ook slim om de kleuren van de kaart te vergelijken met andere kaarten. Voel ook of de kaart hetzelfde aanvoelt en eenzelfde soort lettertype heeft als echte kaarten. De achterkant van de kaart geeft ook vaak weg of de kaart nep is, omdat de achterkant vaak minder scherp gedrukt is. Ook is het slim om kaarten te kopen via geverifieerde verkoopkanalen of via betrouwbare verzamelaars. Ga jij ook een collectie Pokémonkaarten verzamelen?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Unsplash