Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ook Royce, de zoon van doodgeschoten Peter R. de Vries, is gewaarschuwd voor levensgevaar

Ook Royce, de zoon van doodgeschoten Peter R. de Vries, is gewaarschuwd voor levensgevaar

Ook Royce, de zoon van doodgeschoten Peter R. de Vries, is gewaarschuwd voor levensgevaar

Royce de Vries is de zoon van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die in juli is vermoord. Royce is door de politie gewaarschuwd dat ook hij gevaar loopt. Royce heeft zelf als advocaat de zussen van kroongetuige Nabil B. bijgestaan.

Royce de Vries in gevaar

De politie heeft een tip gekregen dat er onbekende mensen zijn die Royce de Vries willen vermoorden. De recherche onderzoekt dit momenteel. Waarom Royce in levensgevaar zou kunnen zijn? Hij hielp als advocaat de zussen van kroongetuige Nabil B., al besloot Royce direct na de aanslag op zijn vader met deze werkzaamheden te stoppen. “De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, vertelt Royce.

In de eerste instantie deed Royce zijn werk anoniem, maar het lekte uit dat hij betrokken was. “Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.” Royce besloot per direct te stoppen. “Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

Lees ook
Miljuschka over moord Peter R. de Vries: “Ik herken de angst van de kinderen van Peter”

Advocaten afgehaakt

Royce is niet de eerste advocaat die zijn werkzaamheden heeft neergelegd. Meerdere advocaten waren al gestopt, omdat de overheid een paar fouten heeft gemaakt. Veel advocaten hadden er geen vertrouwen in dat de overheid hun identiteit goed zou kunnen beschermen. Dit is echter essentieel om zonder zware beveiliging familieleden van Nabil B. bij te kunnen staan. Helaas zijn inmiddels de broer van Nabil B., advocaat Derk Wiersum en vertrouwensman Peter R. de Vries vermoord.

Er zijn inmiddels extra maatregelen genomen om zoon Royce te beschermen. “Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging. Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen”, laat Royce weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress