Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Voor ongevaccineerden is de kans op IC-opname door corona meer dan 30 keer zo groot

Voor ongevaccineerden is de kans op IC-opname door corona meer dan 30 keer zo groot

Voor ongevaccineerden is de kans op IC-opname door corona meer dan 30 keer zo groot

Jezelf laten vaccineren tegen corona blijkt zeer effectief te zijn tegen ziekenhuisopnames. Het RIVM laat weten dat ongevaccineerden namelijk 33 keer meer kans hebben dan gevaccineerden om op de intensive care te eindigen. 

Ongevaccineerden

Het RIVM heeft nieuwe analyses gedaan van de ziekenhuisopnames. De cijfers zijn duidelijk: ongevaccineerden hebben veel meer kans om op een intensive care te belanden met het coronavirus dan gevaccineerden. 33 keer zoveel kans om precies te zijn, meldt het RIVM. Gevaccineerden hebben daarentegen 17 keer minder kans dan ongevaccineerden om überhaupt in het ziekenhuis te belanden met corona.

Het blijkt dat mensen die volledig gevaccineerd zijn in 94% van de gevallen beschermt zijn tegen een opname in het ziekenhuis en in maar liefst 97% tegen een IC-opname. Een coronavaccinatie heeft dus zeker voordelen en voorkomt in veel gevallen dat je doodziek in het ziekenhuis terecht komt.

Lees ook
Dit is waarom je na een dubbele vaccinatie tóch nog corona kunt krijgen

Oudere leeftijdsgroepen

Goed om te weten is dat jonge leeftijdsgroepen minder kans hebben om in het ziekenhuis te belanden dan ouderen. Ouderen en kwetsbare mensen hebben sowieso meer kans om met corona in het ziekenhuis te belanden. Mensen van 70 jaar en ouder die zich laten vaccineren zijn echter voor 89% beschermt tegen een ziekenhuisopname. Alsnog een hoog percentage.

In de ziekenhuizen is het leeftijdsverschil van coronapatiënten heel duidelijk zichtbaar. De ongevaccineerde coronapatiënten in het ziekenhuis zijn gemiddeld 20 jaar jonger dan de gevaccineerde patiënten in het ziekenhuis. Het RIVM wil met de cijfers laten zien dat vaccineren daadwerkelijk zin heeft om mensen te beschermen tegen een ziekenhuisopname.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Libelle | Beeld: Getty Images