Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ongevaccineerd Brits IKEA-personeel krijgt fors minder loon als ze in zelfisolatie moeten

Ongevaccineerd Brits IKEA-personeel krijgt fors minder loon als ze in zelfisolatie moeten

Ongevaccineerd Brits IKEA-personeel krijgt fors minder loon als ze in zelfisolatie moeten

IKEA bevestigt aan de Britse krant Daily Mail dat ongevaccineerd IKEA-personeel, dat in zelfisolatie moet vanwege een coronabesmetting, een stuk minder salaris krijgt. Het zou gaan om honderden euro’s minder per week. Gelukkig hoeft het IKEA-personeel in Nederland niet te vrezen voor deze maatregelen, hier is dit beleid niet van toepassing.

Zelfisolatie

De nieuwe maatregel geldt voor Britten die in quarantaine moeten, omdat ze niet gevaccineerd zijn en in contact zijn geweest met iemand die positief getest is. De Zweedse meubelgigant heeft daarom besloten het personeel minder uit te betalen wanneer ze in zelfisolatie zitten. Het salaris voor een normaal ziekteverlof bij IKEA is ongeveer 400 tot 450 pond per week. Ongevaccineerde IKEA-medewerkers die in zelfisolatie zitten krijgen nu nog maar slechts 96,35 pond (zo’n 115 euro) per week.

Lees ook
Dubbel pech: met ‘flurona’ heb je corona en de griep tegelijkertijd

Per geval verschillend

“Of een medewerker minder uitgekeerd krijgt, hangt af van de situatie”, zegt het bedrijf. Er wordt niet gekort op inkomen wanneer iemand niet gevaccineerd is vanwege een medische reden. Er werken ongeveer tienduizend mensen bij de Britse IKEA.
Vorig jaar, tijdens een eerdere coronagolf, moesten veel Britten in thuisisolatie. Destijds klaagde er om die reden veel Britse bedrijven over personeelstekorten. Met deze nieuwe maatregel wil IKEA de schade dit keer beperken. Niet iedereen is blij met de nieuwe maatregel van de Zweedse meubelgigant. Vakbonden hebben geklaagd, omdat er door deze maatregel een groot risico is op het overtreden van quarantaineregels door de medewerkers die het geld niet kunnen missen.

Nederlands IKEA-personeel hoeft niet te vrezen voor deze nieuwe maatregel. De nieuwe maatregel kan ook niet worden ingevoerd vanwege de wetgeving in Nederland, heeft een woordvoerder laten weten. Ook zijn de quarantaineregels heel anders in Nederland dan in het Verenigd Koninkrijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Pixabay