Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Onderzocht! Er bestaat een ‘perfect aantal’ kinderen

Onderzocht! Er bestaat een ‘perfect aantal’ kinderen

Onderzocht! Er bestaat een ‘perfect aantal’ kinderen

Het is een vraag waar je als tiener al mee bezig was, hoeveel kinderen wil ik later? En nu als moeder (in wording) vraag je het je ook af:  met hoeveel kinderen zullen we ons het gelukkigst en meest compleet voelen? Nieuw onderzoek wijst uit dat er een ‘perfect aantal kinderen’ bestaat. 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

In een studie uitgevoerd door dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Perth, bleek dat ouders met vier (of meer!) kinderen de gelukkigste ouders zijn. En hoewel er ouders zijn van grote gezinnen die veel chaos (poepluiers! slapeloze nachten! geen tijd om te douchen!) en financiële problemen hebben, gaven ze allemaal aan dat het wordt gecompenseerd door de vreugde die een groot gezin met zich meebrengt. Denk aan de bijzondere band tussen broer en zussen (en een oudere zus die jouw moeder-rol een beetje op zich kan nemen). Of de knuffeltijd: hoe meer kinderen, hoe meer knuffels.

Lees ook: 
Doutzen Kroes onthult het geheim van haar succesvolle huwelijk

Three is a crowd, four is a party

Heb je vier kinderen? Dan ben je het gelukkigst! Dit resultaat kwam uit het onderzoek van dr. Harman. Hij volgde vijf jaar lang families van verschillende groottes. Daarnaast sprak hij met de ouders over onderwerpen zoals: zelfvertrouwen, hun sociaal vangnet, veerkracht en hun algemene tevredenheid over het leven. Daaruit bleek dus dat de gezinnen die vier of meer kinderen hebben, het allerhoogst scoorden op het gebied van tevredenheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Famme.nl | Beeld: iStock