Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Slecht nieuws: vanavond een nieuwe persconferentie én het OMT adviseert een strenge lockdown

Slecht nieuws: vanavond een nieuwe persconferentie én het OMT adviseert een strenge lockdown

Slecht nieuws: vanavond een nieuwe persconferentie én het OMT adviseert een strenge lockdown

Het zit ons ook allemaal niet mee… Zaterdagavond komt er een extra persconferentie om 19.00 uur, waarin naar alle waarschijnlijkheid opnieuw een strenge lockdown aangekondigd gaat worden.

Persconferentie zaterdag 18 december

Het kabinet is op dit moment in crisisberaad. Het OMT adviseert in ieder geval een strenge lockdown dus. Dat houdt in: alle scholen, horeca, niet-essentiële winkels, en doorstroomlocaties moeten wederom sluiten. Ook musea, bioscopen, theaters en niet-medische contactberoepen horen daarbij.

Per directe ingang

Voor een avondklok hoeven we (nog) niet bang te zijn. Wel zouden de maatregelen al vanaf zaterdag middernacht ingaan en zal gelden voor ongeveer vier weken – tot en met 14 januari. Iedere 18-plusser zal in de komende weken de kans krijgen om een boosterprik te halen, zodat er in de vier weken van strenge lockdown een tijdswinst behaald kan worden, omdat de omikronvariant nu wel heel snel dichtbij komt.

Keuze aan het kabinet

Of de lockdown hetzelfde gaat zijn als de eerdere versie, is nog niet bekend. Die keuze is aan het kabinet, die nu dus in crisisberaad is. Politiek verslaggever Fons Lambie zegt: “Het kabinet heeft altijd gezegd: als het OMT het nodig vindt, dan zullen we niet aarzelen. En het kabinet heeft bijna alle adviezen van het OMT opgevolgd. Daarom houdt iedereen in Den Haag rekening met heel slecht nieuws.”

Lees ook
Volgens de arts die omikron ontdekte zijn dit de eerste symptomen van de nieuwe coronavariant

Afwachten

Of deze strenge lockdown echt doorgaat op deze manier en of deze maatregelen op zaterdagnacht al ingaan, is dus nog de vraag. Bij meerdere televisiezenders is de persconferentie om 19.00 uur te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress