Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Omstreden 2G-maatregel voorlopig van de baan, andere maatregelen worden overwogen

Omstreden 2G-maatregel voorlopig van de baan, andere maatregelen worden overwogen

Omstreden 2G-maatregel voorlopig van de baan, andere maatregelen worden overwogen

De omstreden 2G-maatregel lag al een tijdje op tafel. Minister Hugo de Jonge heeft laten weten dat de controversiële maatregel, die ongevaccineerden buitensluit, voorlopig niet wordt ingevoerd. Hierdoor wordt de kans groter dat er een langere avondlockdown gaat plaatsvinden. 

2G-maatregel

Over de 2G-maatregel waarbij alleen gevaccineerde mensen en van corona herstelde mensen een coronatoegangsbewijs kunnen krijgen, werd al een tijd gediscussieerd door het kabinet. Ongevaccineerden zouden dan bij diverse locaties en gelegenheden geen toegang krijgen. De 2G-regel gaat er de komende tijd niet komen, zegt Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid. “Met de hoge infectiedruk nu en de aanhoudende druk op de zorg verwachten we niet dat er op korte termijn ruimte ontstaat om delen van de samenleving verder te openen met 2G”, meldt hij.

Lees ook
Vanaf vandaag miljoenen zelftests beschikbaar voor basisschoolleerlingen en leraren

Nieuwe mogelijke maatregelen

Door de nieuwe omikronvariant zijn er veel onzekerheden. Het kabinet steunde hierdoor de 2G-maatregel niet voldoende. Wellicht dat de maatregel volgend jaar wél wordt ingevoerd. Het kabinet heeft diverse nieuwe coronamaatregelen overwogen. Zo wilden ze de coronapas (3G) verder uitbreiden naar zowel de werkvloer als het onderwijs. Het 2G-plan dat alleen gevaccineerde of herstelde mensen toegang geeft tot de horeca en evenementen, bleek alleen door VVD en D66 gesteund te worden.

Doordat veel nieuwe maatregels zijn uitgesloten, is er een kans dat er een langere avondlockdown komt. De Jonge wilde hier echter nog geen uitspraken over doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress