Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Olympische sporter Tom wint goud en gaat vervolgens zitten breien in het publiek

Olympische sporter Tom wint goud en gaat vervolgens zitten breien in het publiek

Olympische sporter Tom wint goud en gaat vervolgens zitten breien in het publiek

Topsport en breien: een combinatie die je misschien niet vaak voorbij ziet komen. Toch doet Olympisch schoonspringer Tom Daley (27) het met trots.

De Britse schoonspringer won dit jaar goud op de Spelen en werd daarna regelmatig met een breiwerk aan het zwembad gespot.

Kalm blijven

De dagen nadat Tom samen met zijn zwempartner Matty Lee goud won voor Engeland op het onderdeel schoonspringen, verscheen hij nog vaak langs het zwembad om andere sporters te steunen. Maar dat vindt hij enorm spannend, blijkt. Om zijn zenuwen onder controle te houden, nam hij regelmatig breiwerkjes mee. Waar de één lustig op zijn telefoon scrollt en de ander voor zich uit staart, gaat Tom zitten breien in het publiek. “Het houdt me kalm”, reageert hij. En sindsdien gaan foto’s van de atleet wereldwijd viral.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LINDA. (@linda)

Tom heeft een Instagramaccount waarop hij zijn breiwerk laat zien aan de wereld. Hij heeft zelfs een Engeland-breisel gemaakt om zijn gouden medaille in te beschermen. Het is een belangrijk symbolisch knutselwerk voor hem. “Het enige wat mij bij zinnen heeft gehouden op de weg naar de Olympische Spelen is mijn liefde voor haken, breien en eigenlijk alles wat te maken heeft met naald en draad. Dus ik wil jullie, mijn volgers, bedanken voor jullie steun in deze hobby. En nu kan ik mijn medaille veilig met me meenemen, zonder risico op krassen!”

Lees ook
Opmerkelijk: condoom helpt Australische Olympische sportster met het behalen van bronzen plak

Homoseksueel

Sinds Tom Daley in 2013 uit de kast kwam als homoseksueel is er volgens hem veel veranderd in de sportwereld als het gaat om vrijheid. “Nooit eerder waren er zoveel openlijk uit de kast gekomen olympische atleten als dit jaar”. Emotioneel vervolgt hij zijn verhaal: “Ik hoop dat dat, en de winst van deze gouden medaille, aan alle LGBTHQ+ personen laat zien dat je alles kunt bereiken. Wie je ook bent.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Bron: ABC News | Beeld: Getty Images