Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De foodtrend van dit jaar: oliebollen met limoncello (en hier scoor je de lekkerste van het land)

De foodtrend van dit jaar: oliebollen met limoncello (en hier scoor je de lekkerste van het land)

De foodtrend van dit jaar: oliebollen met limoncello (en hier scoor je de lekkerste van het land)

Oliebollen met rozijnen en een dot poedersuiker? Een beetje saai en geweest, toch? Dit jaar wil je iets nieuws proberen – want dat kunnen we na 2021 wel gebruiken. De foodtrend van dit moment stelt niet teleur: oliebollen met limoncello.

Precies wat je wilt happen in die laatste dagen van het jaar, geloof ons maar.

Hier vind je de lekkerste

De lekkerste oliebollen met limoncello van het land vind je bij Restaurant Vuur in Baarn. Speciaal voor de kerstvakantie hebben ze een foodtruck op hun terrein gezet, waar gezellige muziek te horen is en waar een warm vuurtje knispert. Cozy, gemütlich: qua sfeer is alles naar buiten verplaatst, nu de horeca vanwege de coronamaatregelen dicht moet zijn. En dat lukt bij Vuur uitermate goed, want mensen komen de hele dag hun speciale Italiaanse oliebollen met limoncello proberen. Een ware eindejaarshit.

Zo maak je ze

Chefkok Dennis Moolenbeek vertelt: ‘Hoe zijn we er op gekomen? In Italië hebben ze rond de feestdagen Napolitaanse struffoli’s, ook wel bekend als honingballen. Ik heb hier een beetje een kleine verandering aan gegeven, met toevoeging van veel citroen, vanille en honing . Het bijzondere van deze bollen is dat ze aardappelpuree, Italiaanse bloem en roomboter bevatten. We bakken de struffoli’s a la minute, lekker knapperig en warm en rollen ze daarna door een mix van suiker met limoncello. De gasten kunnen er een crème bij kiezen van banketbakkersroom met limoncello en voor de kinderen banketbakkersroom met Nutella.’

Verder hebben ze bij Vuur ook een fijne uiensoep – voor iedereen met een hartige trek. Maak een prachtige boswandeling in de natuur van de Hoge en Lage Vuursche, rondom kasteel Groeneveld – en je kunt daarna je actieve uitje in stijl afsluiten met een gluhwein, een warme choco, een verse cappuccino en een fameuze limoncello bol. Hmmmm. Loopt het water je ook al in de mond? De foodtruck van Vuur staat er de hele kerstvakantie, alle dagen van de week vanaf 11 uur. Na de kerstvakantie ook nog op vrijdag, zaterdag en zondag. Wij tippen je vast: mis deze oliebol niet. Je weet níet wat je proeft. De oliebollen met limoncello kosten 4.50 euro per 5 stuks.

Bron & Beeld: Restaurant Vuur in Baarn