Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > NS en ANWB waarschuwen: je kunt maandag beter thuis werken

NS en ANWB waarschuwen: je kunt maandag beter thuis werken

Nieuws & Maatschappij
NS en ANWB waarschuwen: je kunt maandag beter thuis werken

Moet jij maandag 18 maart met het ov of de auto naar je werk? Zet je dan maar schrap voor heel veel uitval, vertraging en files. Er wordt namelijk volop gedemonstreerd.

Lees ook: Ieuw! Dit is de allervieste plek in het openbaar vervoer

Aanleiding is de geplande verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Daar zijn ook veel NS-medewerkers zo faliekant tegen, dat ze maandagochtendvroeg 66 minuten lang hun werk neerleggen. En daardoor raakt de hele boel ontregeld.

Hele dag grote hinder

Op veel stations betekent dit dat er van 6.00 uur tot 07.06 uur gestaakt wordt. Er wordt van alles aan gedaan om de treinen zo snel mogelijk weer op gang te krijgen, maar: “Afhankelijk van het aantal standplaatsen van waaruit actie wordt gevoerd kan dit potentieel de hele dag grote hinder geven”, laat NS-directeur Roger van Boxtel weten aan het AD. Ook zullen er in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam geen bussen, trams en metro’s rijden op hetzelfde tijdstip.

Drama op de snelweg

Dan maar de auto pakken? Nou, ook op de snelweg wordt er actie gevoerd: de hulpdiensten rijden bijvoorbeeld met 66 kilometer per uur richting Den Haag, waar een manifestatie plaatsvindt. Daardoor verwacht de ANWB veel file en een heel drukke ochtendspits. Ook gaat het nog eens regenen.

Kortom: als je werk het toelaat, is het slim om maandag thuis te werken. Anders doe je er goed aan om iets eerder of juist later de deur uit te gaan. Ook goed om alvast te weten: als de acties van komende maandag geen invloed hebben op de politiek, dan staan er nog meer stakingen op de planning, zo laat FNV weten aan Trouw.

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee