Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nieuwe maatregelen wederom gelekt: kabinet wil sluitingstijden om 19:00 voor winkels én horeca

Nieuwe maatregelen wederom gelekt: kabinet wil sluitingstijden om 19:00 voor winkels én horeca

Nieuwe maatregelen wederom gelekt: kabinet wil sluitingstijden om 19:00 voor winkels én horeca

Vanwege de hoge besmettingscijfers neemt het kabinet vandaag een officiële besluit rondom nieuwe maatregelen. Onder andere de horeca en niet-essentiële winkels moeten drie weken lang al dicht om 19:00. 

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen zijn vooral gericht op het voorkomen dat grote groepen mensen samenkomen en zo het virus verspreiden. Niet-essentiële winkels zullen hun deuren al om 19:00 uur moeten sluiten en helaas moet ook de horeca op dat tijdstip dicht. In de avond uiteten gaan is er dan niet meer bij. Ook is er het dringende advies om nog maar maximaal 4 gasten thuis te ontvangen. Een thuiswerkadvies zal ook met klem worden benadrukt tijdens de persconferentie van vanavond.

Deze maatregelen gaan vanaf zaterdagavond in en duren waarschijnlijk drie weken. De kans dat er een 2G-maatregel komt is ook behoorlijk groot, wellicht dat die over een paar dagen ingaat. Het demissionaire kabinet had veel tijd nodig om tot een akkoord te komen, alle mogelijke maatregelen zijn de revue gepasseerd.

Lees ook
2,9% van de besmettingen in de horeca, toch moeten ze wéér dicht: eens of oneens?

Mogelijke maatregelen

Wellicht dat theaters en bioscopen ook hun deuren vroeg moeten sluiten, maar dit is nog niet duidelijk. De 2G-maatregel waarbij ongevaccineerden niet meer welkom zijn op bepaalde plekken zal waarschijnlijk ook doorgang vinden. Maar het kost langer om deze maatregel in werking te stellen. Het OMT meldde dat een avondklok vooralsnog niet nodig is.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress