Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Tóch weer terug naar strengere maatregelen? Vlak voor het weekend mogelijk nieuwe persconferentie

Tóch weer terug naar strengere maatregelen? Vlak voor het weekend mogelijk nieuwe persconferentie

Tóch weer terug naar strengere maatregelen? Vlak voor het weekend mogelijk nieuwe persconferentie

Waar het een tijdje de goede kant opging met de coronagevallen, grijpt het virus nu toch weer om zich heen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat de versoepelde maatregelen weer worden terug gedraaid. Vrijdag neemt het kabinet een besluit, na een spoedadvies van het Outbreak Management Team (OMT).

Nieuwe maatregelen op de loer?

We mogen weer tot ’s avonds laat buiten de deur eten, de clubs zijn weer open en de terrassen zitten weer vol. Langzaam maar zeker gingen we terug naar ons oude vertrouwde leventje, al lijkt dat niet van lange duur te zijn. Het kabinet besluit namelijk mogelijk om clubs en discotheken weer te sluiten. Ook zouden meerdaagse festivals wellicht worden afgeblazen. Het is niet duidelijk of de overheid ook strenger gaat controleren of bedrijven zich houden aan de toelatingsregels.

Persconferentie

Vrijdagochtend zijn de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad digitaal bijeen gekomen om mogelijke nieuwe coronamaatregelen van het kabinet te bespreken. Vrijdagmiddag worden er definitieve besluiten genomen over het mogelijk aanscherpen van de coronamaatregelen. Volgens een woordvoerster van het beraad maakt het kabinet die besluiten ook vrijdag nog bekend in een persconferentie.

Lees ook
Amalia, Alexia en Ariane laten zich vaccineren: ‘Het was hun eigen beslissing’

Enorme stijging

Hoewel het vaccineren in een rap tempo verloopt en sinds eind april het aantal positieve tests snel afnam, laaide het coronavirus in de afgelopen week toch weer op. Sterker nog, er werden donderdag maar liefst 5475 besmettingen gemeld door het RIVM, wat bijna zeven keer (!) zoveel was in vergelijking met de week ervoor. In de laatste zeven dagen werden er 16.153 mensen positief getest. Dat is bijna evenveel als in de drie weken ervoor. Vooral twintigers zouden een positieve testuitslag hebben gekregen en velen zouden besmet zijn geraakt in de horeca. Wat goed nieuws is, is dat het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen vooralsnog niet stijgt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images