Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nieuw record coronabesmettingen: 16.000 (!) besmettingen de afgelopen 24 uur

Nieuw record coronabesmettingen: 16.000 (!) besmettingen de afgelopen 24 uur

Nieuw record coronabesmettingen: 16.000 (!) besmettingen de afgelopen 24 uur

Het aantal coronabesmettingen van vandaag heeft een record gebroken: de afgelopen 24 uur zijn ruim 16.000 mensen positief getest op het coronavirus. Het aantal coronabesmettingen binnen 24 uur lag nog nooit zó hoog. 

Record coronabesmettingen

Het vorige recordaantal was 12.997 positieve tests op 20 december 2020. Vandaag, op 11 november 2021, zijn er maar liefst 16.364 mensen positief getest op het coronavirus in de afgelopen 24 uur. Het aantal ligt ver boven het record van vorig jaar. Het aantal besmettingen liep de afgelopen dagen al flink op. De verwachting was al dat het oude record zou worden gebroken. Toch is de hoeveelheid coronabesmettingen van vandaag schrikbarend hoog.

Lees ook
OMT adviseert korte lockdown vanwege oplopende coronabesmettingen

Het demissionaire kabinet neemt deze week beslissingen over nieuwe maatregelen. Wellicht komt er een korte lockdown, maar het kan ook zijn dat de 2G-maatregel wordt ingevoerd in Nederland. Wellicht dat de horeca weer eerder dicht moet en evenementen worden gecanceld, maar dit is nog onduidelijk. De nieuwe coronamaatregelen voor deze week zijn nog niet gelekt. Vrijdagavond is er een nieuwe persconferentie waarin Hugo de Jonge en Mark Rutte nieuwe maatregelen zullen bespreken.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images