Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Een nieuw maandrecord: meer dan een half miljoen positieve coronatests in november

Een nieuw maandrecord: meer dan een half miljoen positieve coronatests in november

Een nieuw maandrecord: meer dan een half miljoen positieve coronatests in november

Het zijn schrikwekkende cijfers. In november gingen de coronabesmettingen door het dak. Meer dan een half miljoen mensen bleken corona te hebben. Volgens het RIVM zijn er maar liefst 511.300 mensen positief getest, een nieuw maandrecord. 

Maandrecord

We hebben weer een mijlpaal bereikt (die we liever niet hadden bereikt). De afgelopen maand november testten ruim een half miljoen mensen positief in Nederland. Gemiddeld per dag waren er ruim 17.000 mensen die positief werden getest in die maand. De ergste dag was op 24 november toen een record werd aangetikt van 23.75 positieve tests. Records waar we niet vrolijk van worden.

Om het in perspectief te plaatsen: zelfs als je de maanden juni, juli, augustus, september en oktober van dit jaar bij elkaar zou nemen, zou je nog niet op een half miljoen uitkomen.

Lees ook
Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Het oude recordaantal

Het oude record lag op slechts 273.433 positieve tests in de maand december 2020. Een zeer groot verschil met de afgelopen maand december, bijna een verdubbeling.

Het kabinet is nu druk bezig met de boosterprik-campagne en hoopt hiermee een inhaalslag te maken. Ook zijn er nieuwe maatregelen die het aantal contactmomenten tussen mensen moeten verminderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Getty Images