Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Door deze truc kun jij zien of je Netflix-account gebruikt wordt door iemand anders

Door deze truc kun jij zien of je Netflix-account gebruikt wordt door iemand anders

Door deze truc kun jij zien of je Netflix-account gebruikt wordt door iemand anders

Met meer dan 200 miljoen abonnees is Netflix de grootste streamingsdienst van de wereld. Maar regelmatig worden inloggegevens gedeeld met vrienden en familie, om zo geld te besparen. Met deze handige tip kun jij zien of er iemand op jouw Netflix-account aan het bingewatchen is. 

Inloggegevens delen

Je hebt vast wel eens de inloggegevens van je Netflix-account gedeeld met je huisgenoot of je ex, die je nu niet meer spreekt. Maar misschien maken ze wel nog steeds gebruik van jouw Netflix-account om zo kosten te besparen. En meestal is dit niet zo’n ramp, maar met het basis-abonnement van Netflix kun je maar met één scherm tegelijk kijken. En ook bij de duurdere abonnementen is het aantal schermen waar je op kunt kijken niet onbeperkt. Het kan dus zomaar zijn dat je zelf via je eigen account niet naar je favoriete film of serie kunt kijken.

Controleren via je browser

Maar gelukkig is er een handige manier waarop je kunt controleren wie er allemaal gebruik maakt van jouw account. Om dit te doen moet je via een webbrowser inloggen bij Netflix. Rechtsboven zie je het icoontje van je profiel. Als je op dit plaatje hebt geklikt selecteer je vervolgens: ‘Account’. Je komt dan bij je accountinstellingen terecht.

IP-adres

Bij deze instellingen zul je ook ‘Recent Device Streaming Activity‘ zien staan. Als je hierop klikt kan je alle apparaten zien die onlangs via jouw Netflix-account naar films en series hebben gekeken. Er staat ook bij wat voor soort apparaat er is ingelogd, tv, mobiel, computer. En ook kun je het IP-adres en een schatting van de locatie waar er is ingelogd. In Nederland krijg je namelijk alleen de provincie te zien.

Andere apparaten

Zie je tussen al deze ingelogde apparaten ook een aantal apparaten die niet van jou zijn? Dan weet je dus dat er meerdere mensen gebruik maken van jouw Netflix-account. Wat ook handig is, is dat het laatste tijdstip van gebruik er ook bij staat vermeldt. Heb jij op dat moment niet naar je favoriete serie gekeken? Dan weet je zeker dat je een meelifter hebt.

 

Helaas is er geen optie om individuele apparaten los te koppelen en de toegang tot jouw account te ontzeggen. Gelukkig is er wel een manier om ervoor te zorgen dat jouw account weer helemaal van jou alleen is.

Lees ook
O nee: door deze verandering kun je straks je Netflix account niet meer delen

Account opschonen

Helaas is er nog geen optie om de apparaten die niet van jou zijn los te koppelen van je account. Maar er is wel een manier om te zorgen dat je van die stiekemerds af komt. Bij instellingen heb je namelijk ook de optie: ‘Sign out of all devices‘. Als je hiervoor kiest log je uit op alle apparaten waarmee je ooit naar Netflix hebt gekeken. Ook iedereen die wél met toestemming jouw account gebruikt, wordt uitgelogd.

Wachtwoord veranderen

Maar met alleen uitloggen is je probleem nog steeds niet verholpen. Je moet ook nog even je wachtwoord veranderen. Anders kunnen die ongewenste kijkers zo weer inloggen op jouw account. Boven aan de pagina bij je instellingenscherm staat de optie ‘Change password‘. Nadat je je wachtwoord hebt veranderd hoef je alleen nog maar opnieuw in te loggen op al je eigen apparaten en zul je geen last meer hebben van ongevraagde meekijkers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels