Je bent hier: Home > Celebs > Gevalletje ‘kansen spreiden’? Utrechtse (17) gekozen als Griekse Songfestival-inzending

Gevalletje ‘kansen spreiden’? Utrechtse (17) gekozen als Griekse Songfestival-inzending

Celebs
Gevalletje ‘kansen spreiden’? Utrechtse (17) gekozen als Griekse Songfestival-inzending

Komende mei vindt het Eurovisie Songfestival voor het eerst in ruim veertig jaar weer plaats in Nederland. Wij gaan de strijd met Europa aan met soulzanger Jeangu Macrooy, maar hij is niet de enige Nederlandse artiest die dit jaar het podium van het liedjesfestijn bestijgt. De Utrechtse Stefania Liberakakis (17) gaat ook voor de winst, maar vertegenwoordigt… Griekenland. Gaat er geen belletje rinkelen? Je kunt haar kennen van haar deelname aan ‘The Voice Kids’.

Droom die uitkomt

De Nederlands-Griekse zangeres doet mee met haar nummer Supergirl, een popliedje met invloeden van typisch Griekse muziek, zo maakte Griekenland maandag bekend. Zelf kan ze nog amper geloven dat ze meedoet. “Het klinkt cliché, maar het is oprecht een droom die uitkomt”, zegt Stefania, die tijdens de tweede halve finale op 14 mei zal optreden. “Ik kijk elk jaar naar het Eurovisiesongfestival en het gaat ieder jaar weer door m’n hoofd hoe vet het zou zijn om daar zelf te staan. Dat de Griekse omroep mij nu heeft benaderd om mijn land te vertegenwoordigen, is echt te gek.”

Dinsdagmorgen liet de jonge zangeres op NPO Radio 1 weten “helemaal flabbergasted” te zijn. “Ik weet echt niet wat er allemaal aan de hand is. Ik heb echt zoveel lieve berichten gekregen”, aldus Stefania. “Ik ben echt vannacht pas om vier uur gaan slapen omdat ik helemaal aan het trillen was, en nog steeds. Ik weet echt niet wat er allemaal gebeurt. Ik geniet er heel erg van.”

Flinke bak ervaring

Stefania werd bekend door haar deelname aan The Voice Kids, waar ze in 2014 Alicia Keys’ No One zong tijdens een blind-blind audition, achter een scherm. In 2016 deed ze mee aan het Junior Eurovisiesongfestival en vertegenwoordigde ze Nederland met de meidengroep Kisses. Naast zangeres is ze ook actrice en heeft ze een eigen YouTube-kanaal. Ahoy Rotterdam is voor haar bekend terrein. Ze stond er vier keer eerder op het podium voor een gastoptreden tijdens de uitverkochte jubileumconcerten van Kinderen voor Kinderen.

Lees ook
Niet kwijlen! Vrouwen massaal in katzwijm na onthulling Franse Songfestival-kandidaat

Nóg meer Nederlandse deelnemers?

Het songfestival krijgt na Jeangu Macrooy en Stefania mogelijk nog meer Nederlandse deelnemers. Voor Letland is zangeres Annna in de race en zangeres Iva doet mee aan de IJslandse nationale finale. Op Stefania kunnen Nederlanders in ieder geval niet stemmen; wij hebben ‘stemrecht’ in de eerste halve finale, Stefania schittert in de tweede halve finale. Jeangu treedt vanwege de Nederlandse winst van vorig jaar pas in de echte finale op, op zaterdag 16 mei. Met welk liedje is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee