Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nederland geschokt door gezinsdrama Dordrecht: ‘Zo oneerlijk’

Nederland geschokt door gezinsdrama Dordrecht: ‘Zo oneerlijk’

Nieuws & Maatschappij
Nederland geschokt door gezinsdrama Dordrecht: ‘Zo oneerlijk’

Gisteravond werd Nederland opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws uit Dordrecht: bij een gezinsdrama in de wijk Sterrenburg kwamen een vader (35) en twee kinderen (8, 12) om, een vrouw van 27 werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is duidelijk dat ook de vrouw aan haar verwondingen is overleden. Het nieuws hakt er enorm in…

Buurt in shock

Er wordt uitgegaan van een gezinsdrama en vooralsnog wordt de vader van het gezin gezien als de dader. De man, een agent, zou met zijn dienstwapen hebben geschoten. De man en de vrouw zouden in scheiding liggen. Burgemeester Wouter Kolff spreekt van “een heel hechte buurt” die volgens hem volledig “in shock” is.

Verdrietige sfeer

Op de school van één van de twee doodgeschoten dochtertjes is de schok groot. Volgens Jitze Ramaker, voorzitter college van bestuur van de scholenstichting H3O, is de sfeer op Het Kristal heel bedrukt en verdrietig. Het achtjarige kind zat in groep vijf van de school op een steenworp afstand van het huis waar het drama maandagavond plaatsvond.

Slachtofferhulp

“We hebben een protocol voor dit soort gebeurtenissen en dat is in werking gesteld”, aldus Ramaker. “We hebben vandaag een dubbele bezetting. Ook alle leraren en leraressen die vrij waren, hebben zich toch gemeld. Ook is er slachtofferhulp en een schoolmaatschappelijk werkster op school. Er zal veel worden gepraat met de kinderen.” Woensdag zal voor het kind op de school een gedenkhoekje worden ingericht. Het oudste kind dat om het leven kwam, zat op het VMBO op het Isula College, dat ook deel uitmaakt van de koepel.

‘Met geen pen te beschrijven’

Ook bij de voetbalclub waar beide meisjes speelden, is de verslagenheid groot. Op de website van V.V. Wieldrecht laat het bestuur weten: “Onze gedachten en ons medeleven zijn bij een ieder die bij het drama betrokken is, de familie op welke wijze dan ook kent, ouder van, speelster, dochters van… Dit valt met geen pen te beschrijven.” De club heeft de wedstrijden van donderdag en zaterdag van het Dames 1 team en van de Meisjes Onder 13 zijn, afgelast.

Lees ook
‘LEEF!’-schrijfster Laura Maaskant (25) overleden

Milly Boele

De wijk in Dordrecht werd ruim negen jaar geleden ook opgeschrikt door een moord gepleegd door een politieman. De twaalfjarige Milly Boele werd na een dagenlange vermissing gevonden, begraven in de tuin van een politieman. Hij bekende zijn buurmeisje te hebben vermoord nadat hij haar seksueel misbruikt. De zaak beheerste wekenlang het nieuws.

Op Twitter delen veel Nederlanders, onder wie buurtbewoners en betrokkenen, hun medeleven:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee