Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kom maar door met die nazomer! Volgende week loopt het kwik op tot maar liefst 25 graden

Kom maar door met die nazomer! Volgende week loopt het kwik op tot maar liefst 25 graden

Nieuws & Maatschappij
Kom maar door met die nazomer! Volgende week loopt het kwik op tot maar liefst 25 graden

Waar we een maand geleden nog te maken hadden met een lange hittegolf, lijkt het nu alweer een tijdje gedaan met de zomer. Gelukkig kwam Weeronline onlangs met goed nieuws: een zwoele nazomer in september zou namelijk niet uitgesloten zijn en de kans erop zou zelfs groter zijn dan normaal. Sterker nog, de warmere dagen met flink wat zonneschijn dienen zich al bíjna aan.

Nazomer op komst

Tover de luchtige jurkjes maar weer uit de kast en haal de barbecue vast tevoorschijn, want er staat ons een fijne nazomer te wachten. Wanneer dan, horen we je denken. Goed nieuws: het wachten op een Indian Summer hoeft nog maar een paar dagen te duren.

Nog éven geduld

De week is dan misschien wisselvallig begonnen, maar vanaf donderdag komt daar verandering in. Dan is het met zeventien graden nog wat fris voor de tijd van het jaar, maar zaterdag kan in Limburg de twintig graden aangetikt worden. “Het weer is dan helemaal niet verkeerd”, aldus Martijn Dorrestein van Buienradar. “Droog, geen harde wind, en steeds warmer. Zondag wordt het negentien tot 23 graden, voor zover we nu kunnen zien.”

25 graden of warmer

Na het weekend wordt het helemaal feest, als we de voorspellingen mogen verwachten. “Het lijkt erop dat de temperatuur gaat oplopen, dinsdag richting de 25 graden”, laat de meteoroloog weten. Ook Weeronline verwacht dergelijke temperaturen. Volgens dat platform is dinsdag de kans zelfs zeventig procent dat het in het zuiden van Nederland 25 graden of zelfs warmer wordt.

Lees ook
Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

Weer herfst 2020

Na een uitzonderlijk droge lente en zomer lijkt het erop dat de herfst juist natter gaat verlopen dan normaal. Het goede nieuws is dat we daar in september nog niet heel veel mee te maken krijgen, zo voorspelde Weeronline eerder al. Vooral in oktober gaat het flink regenen. Dat belooft, net als vorig jaar, de natste maand van de herfst te worden. Richting de winter, eind november en in december, keert droog weer terug. De kans op nachtvorst neemt dan toe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, Weeronline.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee