Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Je kunt straks Instagramstories van 1 minuut maken in plaats van 15 seconden

Je kunt straks Instagramstories van 1 minuut maken in plaats van 15 seconden

Je kunt straks Instagramstories van 1 minuut maken in plaats van 15 seconden

Binnenkort maakt Instagram het mogelijk om stories te posten van 60 seconden. Op dit moment is er sprake van een limiet van 15 seconden. Met deze nieuwe mogelijkheid gaat Instagram de strijd aan tegen het platform TikTok.

Verlenging Instagramstories

Met de nieuwe functie worden lange Instagramstories niet meer opgesplitst in verschillende delen 15 seconden. De stories worden verlengd naar 60 seconden. Er zijn al gebruikers die toegang hebben kregen tot de uitgebreide functie.

Naast de nieuwe functie test Instagram ook de aangepaste interface voor het plaatsen van verhalen. Het wordt hiermee makkelijker andere gebruikers te vermelden en locaties toe te voegen. Voor deze nieuwe mogelijkheid komen er onderaan aparte knoppen te staan. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functies voor alle gebruikers beschikbaar is.

Concurrentie met TikTok

Waar TikTok en ook Snapchat groot zijn geworden met het delen van video’s, gaat ook Instagram de platformen achterna. Met de nieuwe functie legt Instagram steeds meer de nadruk op video’s in plaats van foto’s. Vorig jaar werd Instagram ook al vernieuwd met de komst van Reels. Het Chinese platform TikTok verhoogde de tijdslimiet van video’s naar 3 minuten. Er lijkt sprake van een sterke concurrentie onder de platformen.

Lees ook
Sarah van Soelen ontkent breuk en laat 2 foto’s met André op haar Instagramaccount staan

Verandering in de feed

Vorige week maakte de baas van Instagram bekend dat de chronologische feed terugkomt. De algoritmes bepalen momenteel de volgorde van de video’s en foto’s. Instagram heeft veel klachten van gebruikers gekregen toen deze functie zich aankondigde. Gelukkig komt er voor de gebruikers weer verandering in de feed.

Ook testte Instagram deze week de nieuwe favorieten-functie uit. Gebruikers met deze functie een klein aantal accounts als favoriet instellen. De berichten van deze accounts worden met de favorieten-functie hoger in de feed van gebruikers laten zien. Instagram is niet de eerste  met deze functie, Facebook werkt hier al langere tijd mee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels