Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bestaat de ‘tienling’ nou wel of niet? Moeder opgenomen op psychiatrische afdeling

Bestaat de ‘tienling’ nou wel of niet? Moeder opgenomen op psychiatrische afdeling

Bestaat de ‘tienling’ nou wel of niet? Moeder opgenomen op psychiatrische afdeling

De tienling die begin deze maand geboren zou zijn in Zuid-Afrika en wereldnieuws werd, bestaat misschien helemaal niet. Er wordt door de autoriteiten en media sterk getwijfeld aan de echtheid van dit verhaal. Niemand heeft de baby’s namelijk nog gezien. Gosiame Thamara Sithole, de vermeende moeder van de tienling, is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. 

Nieuw record meerling geboren

Toen het nieuws naar buiten kwam dat de vrouw bevallen zou zijn van tien kinderen, nam de pers over de hele wereld dat over. Maar tot op heden is er nog geen bevestiging van de geboorte van de tien kinderen. Omdat er nog nooit eerder iemand bevallen is van een tienling, zou de moeder een vermelding krijgen in het Guinness World Book of Records. Het team van het boek doet onderzoek, maar die hebben dus nog steeds geen bevestiging.

Die tien zijn niet gezien

Het ministerie van Gezondheid in Zuid-Afrika trekt in een persbericht het hele verhaal in twijfel. “Het kan niet zo zijn dat er tien of acht baby’s worden geboren en dat er geen bewijs van hun verblijfplaats of bestaan kan worden vastgesteld”, staat in het bericht. Daarin staat ook dat de resultaten van het onderzoek bevestigen dat er geen tienling is geboren in het ziekenhuis.

Moeder en vader tienling ruzie

De vader van de vermeende tien baby’s reageerde in eerste instantie emotioneel en verheugd op het nieuws: ‘Ik ben emotioneel en kan niet veel zeggen’, zei hij toen tegen media. Inmiddels heeft hij ook gezegd dat hij niet gelooft dat de baby’s daadwerkelijk bestaan. Tussen het stel is flinke ruzie ontstaan, omdat de moeder niet wil vertellen waar de baby’s zouden zijn.

Lees ook
Wereldrecord baby’s: vrouw uit Zuid-Afrika bevalt van een tienling

Moeder geestelijke gezondheid

De advocaat van Gosiame bevestigt tegen diverse landelijke media dat ze is opgenomen voor een beoordeling van haar geestelijke gezondheid. Ze zou afgelopen week zijn opgehaald in haar huis door de politie. De precieze aanleiding hiervoor is nog steeds niet bekend. Haar advocaat zegt dat het om onvrijwillige opname gaat en dat ze zo snel mogelijk vrijgelaten moet worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images