Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De meivakantie valt toch in… de lente? Zo lang houdt het stormachtige ‘herfstweer’ nog aan

De meivakantie valt toch in… de lente? Zo lang houdt het stormachtige ‘herfstweer’ nog aan

De meivakantie valt toch in… de lente? Zo lang houdt het stormachtige ‘herfstweer’ nog aan

De meivakantie is inmiddels aangebroken en het is dat we weten dat die in de lente valt. Want ja, als je naar buiten kijkt vandaag, had het ook zomaar een willekeurige herfstdag kunnen zijn. De wind lijkt maar niet te gaan liggen en intussen komt het met bakken uit de lucht, maar blijft dat de hele dag nog zo? Volgens Weer.nl neemt de harde wind ’s middags weer toe en wordt het aan zee zelfs stormachtig. Of dat in de avond aanhoudt? Dit zijn de voorspellingen voor Dodenherdenking.

Weer meivakantie 2021

Wie vanmiddag nog hoopt op een droog blokje om, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Het blijft namelijk flink waaien vandaag en er komt in het binnenland een windkracht 6 te staan. Tijdens buien kunnen in het hele land zware windstoten optreden, met snelheden tot maar liefst 80 of 90 kilometer per uur. Heel lokaal is een windvlaag van 100 kilometer per uur ook niet uit te sluiten, waarschuwt Weer.nl. Met temperaturen tussen de 10 en 13 graden wordt het iets frisser dan normaal in deze tijd van het jaar (16 tot 19 graden).

Stormachtige wind

Als we de voorspellingen mogen geloven, wordt het tijdens Dodenherdenking wat rustiger dan overdag – al waait het flink door en blijft de kans op buien bestaan. Dinsdagnacht dalen de temperaturen tot ongeveer 5 graden. Vooral in het Waddengebied waait dan nog steeds een harde tot stormachtige noordwestenwind.

Onweer en… hagel?

Morgen op Bevrijdingsdag belooft de zon iets vaker om de hoek te komen kijken. Maar helaas, dat betekent niet dat het ook meteen een stralende dag wordt. Integendeel, er ontstaan wederom buien, die lokaal gepaard kunnen gaan met – houd je vast – hagel en onweer. Ook kan het opnieuw behoorlijk hard gaan waaien, vooral in het noorden. Pas vanaf woensdagavond belooft ook daar de wind af te nemen.

Lees ook
Wel of niet op zomervakantie? Dít is wanneer er eindelijk meer duidelijkheid komt over het reisadvies

Terrasweer op komst

Gelukkig is er ook goed weernieuws, want er komen al snel betere tijden aan. In het weekend volgt volgens Weer.nl namelijk “een spectaculaire weersomslag”. Zaterdag wordt het in het noorden al 14 graden en stijgt het kwik in het zuiden mogelijk tot 19 graden. Zonneschijn krijgen we vervolgens vanaf zondag overal. Omdat de wind zuidelijk blijft en later zelfs zuidoostelijk wordt, wordt de aangevoerde lucht daarbij nog wat warmer. Zondag wordt het op veel plaatsen al 20 tot 25 graden en misschien zelfs warmer. Bij de start van de nieuwe week kan de temperatuur overal nog een beetje hoger uitkomen. Reserveren maar dus, die felbegeerde terrasplekken!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images