Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Het is weer zover: meer dan 10.000 positieve coronatests gemeld binnen 24 uur

Het is weer zover: meer dan 10.000 positieve coronatests gemeld binnen 24 uur

Het is weer zover: meer dan 10.000 positieve coronatests gemeld binnen 24 uur

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan ook echt zo ver. Er zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend meer dan 10.000 positieve coronatests geregistreerd. Dit is voor het eerst sinds 18 juli.

10.000 positieve coronatests

Meer dan 10.000 coronatesten per 24 uur, dat is tot nu toe nog maar 15 keer eerder gebeurd sinds het begin van de coronapandemie. De afgelopen zeven dagen zijn er meer dan 55.000 positieve testuitslagen gemeld. Gemiddeld komen er elke dag zo’n 8.400 nieuwe coronagevallen bij. Het is nauwelijks voor te stellen dat een maand geleden het gemiddelde onder de 1.700 gevallen per dag zat, dat is in een maand tijd vervijfvoudigd.

Het is nog maar de vraag of de nieuwe coronamaatregelen die 2 november zijn aangekondigd zullen helpen bij het aantal coronabesmettingen. Enkele maatregelen zijn dat de mondkapjesplicht weer terugkomt en het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meerdere locaties.

Lees ook
Voor ongevaccineerden is de kans op IC-opname door corona meer dan 30 keer zo groot

Overleden

Het RIVM kreeg de afgelopen 24 uur 24 meldingen dat een patiënt was overleden vanwege een corona besmetting. De afgelopen week waren er in totaal 126 sterfgevallen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images