Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Werkte Duitse Maddie McCann-verdachte samen? Medewerker van resort mogelijk medeplichtig

Werkte Duitse Maddie McCann-verdachte samen? Medewerker van resort mogelijk medeplichtig

Werkte Duitse Maddie McCann-verdachte samen? Medewerker van resort mogelijk medeplichtig

Afgelopen week was de verdwijningszaak van de Britse peuter Maddie McCann na dertien jaar plots weer groot in het nieuws. De Duitse politie verdenkt ene Christian Brückner (43) van haar verdwijning en zelfs van het vermoorden van Maddie. De zaak staat nu ook bij de Portugese politie weer hoog op de agenda: zij denken dat de Duitser hulp zou hebben gehad van een Portugees die ten tijde van de verdwijning in 2007 werkzaam was op het resort waar Maddie met haar familie verbleef.

Geen one man’s job?

De man, die wordt verdacht van medeplichtigheid in de zaak, had destijds meerdere keren contact met Brückner. De politie acht de kans aanzienlijk dat hij de Duitser tipte over een geschikt tijdstip om in te breken in het vakantieverblijf van de familie McCann. Net als de Duitse verdachte is ook de Portugees in het verleden gekoppeld geweest aan zedenmisdrijven met minderjarigen, in de streek van de Algarve waar Maddie verdween.

Verdacht telefoontje

Op 3 mei 2007, de dag dat Madeleine spoorloos uit het appartement verdween, belde een Portugees nummer tussen 19.32 en 20.02 uur met Brückner op een ander Portugees nummer. Dat is gebleken uit locatiegegevens. De toen driejarige peuter is niet veel later, tussen 21.10 en 22.00 uur, vermist geraakt. Tussen die tijden zaten Maddie’s ouders Kate en Gerry met vrienden in de tapasbar op het resort, op zo’n vijftig meter loopafstand van het appartement, waar ook de tweeling Sean en Amelie (1) lag te slapen.

400 nieuwe tips

De Britse politie heeft ongeveer vierhonderd nieuwe tips gekregen in de zaak. Ze kwamen via de telefoon of e-mail, zei een politiewoordvoerder in Londen zondag. De politie blijft er, niet zoals hun Duitse collega’s, van uitgaan dat het na dertien jaar nog steeds om een zaak van een vermist kind gaat. “Er is geen definitief bewijs dat Madeleine leeft of dood is”, zei de woordvoerder van Scotland Yard.

Misdrijven

De Duitse verdachte zit sinds 2011 vast wegens handel in verdovende middelen. Ook zit hij in voorlopige hechtenis wegens verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse in 2005 in Praia da Luz. Dat vonnis is nog niet definitief. Hij is in het verleden een aantal keer veroordeeld voor seksuele misdrijven, waarbij ook kinderen betrokken waren. De man woonde jarenlang in de Algarve in het zuiden van Portugal, ook in de buurt van de plaats delict in de badplaats Praia da Luz.

Lees ook
Wordt ‘s werelds grootste mysterie na 13 jaar opgelost? Duitser verdacht in verdwijningszaak Maddie McCann

Geloofwaardige getuige

Een Britse vrouw beweert de verdachte te hebben herkend, zo staat in een bericht in de Britse tabloid The Sun zaterdag. Ze zegt dat hij zich destijds vreemd zou hebben gedragen in de buurt van het appartement van de familie McCann. De krant noemt de vrouw een “geloofwaardige getuige” die de man zou hebben gezien, slechts enkele uren nadat het meisje uit het vakantieoord in Portugal verdween. Scotland Yard wilde geen commentaar te geven op het bericht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, ANP | Beeld: iStock