Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Echte liefde bestaat: man met Alzheimer trouwt weer met zijn eigen vrouw

Echte liefde bestaat: man met Alzheimer trouwt weer met zijn eigen vrouw

Echte liefde bestaat: man met Alzheimer trouwt weer met zijn eigen vrouw

Echte liefde bestaat. En mocht je daar nog aan twijfelen: dan doet dit verhaal van een Amerikaans stel je het wel geloven. Lisa Marshall (54) en haar man Peter (56) zijn al twaalf jaar getrouwd. Peter heeft de ziekte van Alzheimer, dus hij weet niet meer dat ze getrouwd zijn. En toch vroeg hij haar vorig jaar wéér ten huwelijk. Als dat geen echte liefde is. 

Stoppen met werken om voor man te kunnen zorgen

In 2001 kreeg het stel een relatie en in 2009 trouwden ze. In 2017 kreeg Peter de diagnose ziekte van Alzheimer en sindsdien is het snel gegaan. Vorig jaar stopte Lisa met haar baan om voor haar man te kunnen zorgen. Haar man, die haar nu voor de tweede keer ten huwelijk vroeg.

‘Hij weet niet meer dat ik zijn vrouw ben’

Vorig jaar zaten Lisa en Peter op de bank tv te kijken en toen werd er iets gezegd over trouwen. Peter vroeg toen: ‘Wil jij trouwen?’. Hartverscheurend, natuurlijk. ‘Maar ik doe mijn best positief te blijven en er het beste van te maken’, vertelt Lisa aan Amerikaanse media. ‘Hij weet niet meer dat ik zijn vrouw ben, maar ik ben wel zijn favoriete persoon.’

Tóch opnieuw getrouwd

De ziekte van Alzheimer betekent dus dat Peter dingen niet meer onthoudt. Zo was hij de volgende dag het huwelijksaanzoek ook al vergeten. Tóch zijn ze afgelopen april opnieuw getrouwd. De dochter van Lisa hielp met de organisatie: ‘Mijn stiefvader was er tijdens moeilijke periode in mijn leven. Dus ik ben trots dat ik zo’n belangrijke rol op me mocht nemen’, vertelt ze.

Lees ook: 
Maria’s moeder kreeg jong Alzheimer: Toen de diagnose werd vastgesteld, was mijn moeder 51, ik zeventien

‘Dankjewel dat je bij me blijft’

Tijdens het huwelijk zei Peter tegen Lisa: ‘Dankjewel dat je bij me blijft.’ Een emotioneel moment. En dat bij hem blijven, dat doet Lisa: ‘Ik weet niet wie ik voor hem ben, maar hij houdt van mij en voelt zich veilig bij me.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images