Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Maatregelen toch aangescherpt: horeca sluit weer om middernacht

Maatregelen toch aangescherpt: horeca sluit weer om middernacht

Maatregelen toch aangescherpt: horeca sluit weer om middernacht

De coronamaatregelen zijn pas net versoepeld, maar het lijkt erop dat het nú alweer gedaan is met de pret. De horeca moet per ingang van vandaag weer om middernacht sluiten, gaat het kabinet vanavond officieel bekendmaken tijdens de persconferentie. Dat meldt een bron aan RTL Nieuws.

Te veel besmettingen

De besmettingen met het coronavirus zijn de afgelopen weken hard opgelopen. Om te voorkomen dat de besmettingscijfers nog sneller stijgen, is het kabinet genoodzaakt maatregelen te treffen. Ook omdat het wil voorkomen dat Nederland op rood komt te staan. In dat geval is Nederland niet langer open voor reizigers vanuit het buitenland, en dat wil het kabinet proberen te omzeilen met een aantal aanscherpingen.

Lees ook:

Tóch weer terug naar strengere maatregelen? Vlak voor het weekend mogelijk nieuwe persconferentie

Aangescherpte maatregelen

De versoepelingen waren voor velen een verademing. Geen mondkapje meer, geopende terrasjes, gezelligheid op straat en zelfs weer feestjes in discotheken. Maar dat laatste geldt niet langer, gezien horeca vanaf vandaag weer om middernacht moet sluiten. Ook wil het kabinet een einde wil maken aan Testen voor Toegang voor dergelijke gelegenheden. Ditzelfde geldt voor horeca en festivals. Testen voor Toegang wil het kabinet alleen nog laten gelden voor evenementen waarbij mensen stilzitten op hun plaats, de zogenaamde ‘geplaceerde evenementen’.

Persconferentie

Ook spreekt het kabinet over het invoeren van een lager maximumaantal bezoekers tijdens evenementen. Momenteel ligt dat aantal op 1000, maar er wordt overwogen dit terug te schroeven naar 500. Of deze maatregel daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden, is echter nog niet bekend. Tijdens de persconferentie vanavond om 19:00 uur worden details duidelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress