Je bent hier: Home > Nieuws > Nog steeds lege schappen in jouw supermarkt? Bij deze groothandels ben je nu tijdelijk ook welkom

Nog steeds lege schappen in jouw supermarkt? Bij deze groothandels ben je nu tijdelijk ook welkom

Nieuws
Nog steeds lege schappen in jouw supermarkt? Bij deze groothandels ben je nu tijdelijk ook welkom

Zelfbedieningsgroothandels zoals die van de Sligro en de Makro openen in de loop van donderdag tijdelijk hun deuren voor de consument. Dat meldt het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven. Het opengooien van de winkels, die doorgaans alleen voor bedrijven open zijn, maakt deel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte.

Maar dit…

…willen we dus niet zien, hè mensen?

Zonder klantenpas shoppen

Een woordvoerster van het CBL benadrukt dat het niet de bedoeling is dat consumenten nu massaal bij de groothandels gaan hamsteren. Hoewel voor zover bekend geen beperkingen gelden voor de producten die worden ingeslagen, kan ze zich goed voorstellen dat winkels besluiten om quota in te stellen voor producten. Die beslissing ligt bij de winkels zelf.

Meerdere maatregelen

Om de supermarkten beter bevoorraad te krijgen, zou CBL ook graag zien dat de leveringstijden aan supermarkten worden verruimd. Daarbij wordt ook aan nachtelijke bevoorrading gedacht. Nu nog zitten de supermarkten vast aan de zogeheten venstertijden die gemeenten hanteren. Momenteel wordt overleg gevoerd met gemeenten om deze aangepast te krijgen.

Lees ook
Wauw! 8x mooie initiatieven die het ‘#StayingIn’ tijdens de coronacrisis aangenamer maken

Coronacrisis

Door de coronacrisis zijn vele Nederlanders aan het hamsteren geslagen, ondanks herhaaldelijke verzoeken om dat niet te doen. De omzet van de supers afgelopen week lag op het niveau van de drukke week voor kerst. Supermarkten proberen met man en macht de winkels gevuld te houden. Het hamstergedrag zorgt niet alleen voor lege voorraadkasten koelkasten bij mensen die misgrijpen, maar dreigt ook vele voedselbanken te doen sluiten, met alle gevolgen van dien.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee