Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Let it snow: er is volgende week eindelijk weer kans op sneeuw

Let it snow: er is volgende week eindelijk weer kans op sneeuw

Let it snow: er is volgende week eindelijk weer kans op sneeuw

Eind volgende week is het eindelijk zover: er is kans op sneeuw, want het wordt flink kouder. Misschien geen dik pak van 20cm, maar sneeuw is sneeuw. Meteorologen verwachten dat het volgende week een stuk kouder gaat worden, dus de dikke winterjas mag aan. 

Kans op sneeuw

Wij hadden echt niet verwacht dat we dit jaar nog sneeuw zouden krijgen vanwege het milde herfstweer, maar het kan zomaar gebeuren! Er komt “vuil, winters weer” aan, volgens weerman Marsel Blok. Er is dus een kans dat we volgende week ’s ochtends vroeg wakker worden in een winter wonderland.

Maar verwacht geen dik pak sneeuw. Het zal een dun laagje zijn wat zeer waarschijnlijk snel weer is verdwenen. Ga vooral ’s nachts even spieken of het wit is buiten, want overdag zal de sneeuw waarschijnlijk snel smelten door hogere temperaturen. Een lekker dikke winterjas is zeker wel aan te raden.

Lees ook
Lisa Loeb: ‘Let op: dit weekend gaat de klok weer een jaar achteruit’

Of toch niet?

Maar juich niet te hard. Meteorologen zeggen dat er een kans bestaat dat de winterse buien zullen veranderen in hagelbuien, natte sneeuw of een flinke regenbui. Dat zou wel héél jammer zijn… Wij hopen natuurlijk dat dit niet het geval is en dat we de eerste sneeuw van deze herfst kunnen spotten. Fingers crossed!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images