Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Lerarenstaking: déze attractieparken geven woensdag korting of zelfs gratis (!) entree

Lerarenstaking: déze attractieparken geven woensdag korting of zelfs gratis (!) entree

Nieuws & Maatschappij
Lerarenstaking: déze attractieparken geven woensdag korting of zelfs gratis (!) entree

Eerst wel, toen weer niet en later tóch weer wel: op woensdag 6 november gaat het onderwijspersoneel uit het primair en voortgezet onderwijs staken. Duizenden scholen blijven daarom dicht, waarmee de kans groot is dat jouw kind gedwongen een dag rij is. Heb je zelf ook vrij genomen en wil je er een dagje tussenuit? Veel attractieparken en dierentuinen door heel het land hebben leuke kortingen voor je in petto. Sterker nog: bij sommige kun je gratis en voor niets naar binnen.

Er worden hoge kortingen gegeven op de toegangsprijs of de toegang is zelfs helemaal gratis. Flair zet een greep uit de bijzondere acties voor je op een rij:

Madurodam – Den Haag

‘Miniatuurstad’ Madurodam in Den Haag is woensdag gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Een (betalende) volwassene mag maximaal vijf kinderen mee naar binnen nemen. madurodam.nl.

Mini World – Rotterdam

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ook gratis naar een andere miniatuurwereld, in Rotterdam. Een betalende volwassene mag maximaal twee kinderen meenemen naar Mini World Rotterdam. miniworldrotterdam.com.

Artis – Amsterdam

In dierentuin Artis in Amsterdam mogen kinderen en studenten op de stakingsdag voor 4 euro naar binnen, een korting van zo’n 80 procent. Volwassen begeleiders betalen 18 euro in plaats van 24 euro. Toegang tot het museum Micropia is 5 euro, tegen 14 euro (t/m 9 jaar) of 16 euro (ouder dan 9) normaal. artis.nl.

Philips Museum – Eindhoven

In Eindhoven kunnen kinderen tot en met 18 jaar gratis naar het Philips Museum, dat is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips. Het techniekmuseum is open tussen 11.00 en 17.00 uur. philips.nl.

Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Ook in Amsterdam opent het Scheepvaartmuseum gratis de deuren voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs. Wel moeten de kinderen begeleid worden door een volwassene. hetscheepvaartmuseum.nl.

Muiderslot – Muiden

Het Muiderslot in Muiden is gratis voor schoolkinderen tot en met 17 jaar. Een (betalende) volwassene mag maximaal 4 kinderen meenemen. Er zijn activiteiten met opdrachten. muiderslot.nl.

Fries Museum – Leeuwarden

‘Staakvermaak’ in het Fries Museum in Leeuwarden. Toegang gratis voor kinderen onder begeleiding van een volwassene. friesmuseum.nl.

Blijdorp – Rotterdam

Kinderen tot en met 12 jaar mogen woensdag gratis naar dierentuin Blijdorp in Rotterdam voor een “leuke en leerzame dag”, aldus de zoo. Een betalende volwassene mag maximaal vijf kinderen meenemen. diergaardeblijdorp.nl.

Wildlands Adventure Zoo – Emmen

In Emmen kunnen kinderen tot en met 12 jaar kosteloos naar Wildlands Adventure Zoo, terwijl voor kinderen in het voortgezet onderwijs een korting van 50 procent geldt. wildlands.nl.

Wereldmuseum – Rotterdam

Gratis toegang voor scholieren en studenten (op vertoon van collegekaart) in het Wereldmuseum Rotterdam, dat een beeld geeft van de “culturele diversiteit die de wereld rijk is”. wereldmuseum.nl.

Lees ook
Hap slik zeg: ‘Alle boodschappen worden bezorgd, dat scheelt impulsaankopen’

Waarom eigenlijk?

Deze week vindt de landelijke lerarenstaking plaats voor structurele investeringen. De staking is op 6 november uitgeroepen omdat de Tweede Kamer die dag debatteert over de begroting voor het onderwijs. Daarom wordt het gezien als de uitgelezen kans om aandacht te vragen voor de investeringen die nodig zijn in het primair en voortgezet onderwijs.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, AOB.nl | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee