Je bent hier: Home > Nieuws > Lente is eindelijk in aantocht: aankomend weekend kans op twintig (!) graden

Lente is eindelijk in aantocht: aankomend weekend kans op twintig (!) graden

Nieuws
Lente is eindelijk in aantocht: aankomend weekend kans op twintig (!) graden

Je kunt je er nu waarschijnlijk nog weinig bij voorstellen door het natte en druilerige weer, maar de lente is nu écht in aantocht. En het wordt niet alleen droog, maar het kwik kan óók nog eens flink omhoog schieten. Sterker nog, de kans bestaat dat het twintig (!) graden wordt.

Het is nu misschien nog guur buiten en deze week blijft het ook onstuimig, maar in de loop van volgende week is het eindelijk gedaan met dat herfstachtige weer! De komende dagen is er nog kans op enkele buien en vooral donderdag is het onstuimig met aan zee een harde wind met kans op (zware) windstoten. Woensdag kan het ook al vijftien graden worden, maar daarna zakt de temperatuur weer tot een graad of tien.

Eindelijk lente!

Maar daar komt dus verandering in. Volgens Weeronline wordt het in de tweede helft van volgende week droog en zonnig, met temperaturen van twaalf tot vijftien graden. De kenners van Buienradar denken er hetzelfde over. “De temperatuur gaat langzaam omhoog en de zon gaat flink schijnen. Volgende week donderdag kan het maar liefst vijftien graden worden”, aldus Martijn Dorrestein. “Echt lente-achtig dus.”

Flink wat zon

Volgens Buienradar belooft het aan het einde van deze week zelfs al stralend te worden. “Er komen een paar lekkere dagen aan”, stelt Dorrestein. “Donderdag gaat de zon flink schijnen, we krijgen dan maar liefst acht zonne-uren. Met tien graden en een stevige wind voelt het nog wel wat koud aan, maar dat gaat in het weekend verbeteren.”

Twintig graden?

Aanstaande vrijdag zullen er nog wat buien vallen maar komend weekend kunnen we een ander, beter (!) weerbeeld verwachten. Zo belooft het zaterdag droog en zonnig te blijven en gaat zondag de temperatuur omhoog. “Het kan echt een mooie dag worden”, beweert de meteoroloog. Het kwik kan daarbij zelfs oplopen tot – houd je vast – twintig (!) graden. “Die kans is heel klein, slechts twee procent. Maar natuurlijk zou het mooi zijn.”

Koude nachten

Hoewel het volgende week beter weer wordt, kan het in de avonden wel flink afkoelen. Vooral de nachten zijn dan nog wel vrij koud met kans op vorst.

Vroeg voorjaar

Eerder deden meteorologen al een aantal voorzichtige voorspellingen voor de lente én zomer van 2020. Zo wist Yannick Damen van Weeronline te vertellen dat het voorjaar vroeg begint en ons een droge lente staat te wachten. Als we de voorspellingen van toen mogen geloven, zou het in maart en april maar liefst één tot twee graden warmer worden dan normaal. De kans op warme en zonnige dagen is groot, maar dat betekent niet dat er geen regenachtige dagen tussen zullen zitten. Mei kan daarentegen iets guurder worden, door dominerende noordwestenwinden, met kille en bewolkte dagen.

Lees ook
Hoe komt het dat het nog steeds herfst lijkt?

Zomer 2020

Of een aangename lente betekent dat ons ook een warme zomer te wachten staat? Daar kon de weerdeskundige – gezien het nog even duurt tot dat seizoen aanbreekt – destijds nog weinig over zeggen. Wél zei hij dat de aangename lente in elk geval geen garantie is voor een zonnige zomer. Damen: “Zoals het er nu naar uitziet is de kans op heet en droog weer in juni het grootst en neemt in juli en augustus de kans op koeler weer met buien toe.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee