Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Veel kritiek op tv-programma K2 zoekt K3 na gebrek aan diversiteit in finale

Veel kritiek op tv-programma K2 zoekt K3 na gebrek aan diversiteit in finale

Veel kritiek op tv-programma K2 zoekt K3 na gebrek aan diversiteit in finale

Inmiddels zijn de overgebleven K3’tjes Hanne en Marthe al maanden op zoek naar de vervanger van Klaasje in het tv-programma K2 zoekt K3. En volgens Studio 100-baas Gert Verhulst mocht iedereen zich opgeven. Man, vrouw, zwart, wit, non-binair, maakte allemaal niets uit. Maar toch zijn er na de halve finale van gisteren vier blonde meisjes overgebleven. En daar is niet iedereen even blij mee. 

Meer diversiteit

Na drie blonde vrouwen mocht het van Gert Verhulst dit keer wel allemaal diverser. Dat was volgens hem namelijk waar K3 voor staat: Kleur, zelfacceptatie en lekker jezelf kunnen zijn. En veel fans waren dit eens met de Studio 100-baas. Zij hadden namelijk gehoopt dat de opvolger van Klaasje een man zou worden.

Mannelijk K3’tje

En na de eerste selectie lukte het twee mannen zelfs om de halve finale te bereiken. En vooral jurylid Gordon was hier erg blij mee. Hij was namelijk enorm fan van Luca. Maar Gert zag een jongen van bijna twee meter uiteindelijk toch niet tussen zijn twee kleine K3’tjes staan. ”Het plafond was net hoog genoeg”, zegt hij lachend na het optreden van Luca.

Geen keuze

Onderzoeksjournalist Rob Goossens laat in RTL Boulevard weten: ”Uiteindelijk wil je toch in de finale iets te kiezen hebben, en ik heb nu niet echt het gevoel dat er iets te kiezen valt”. Want helaas hebben de laatste twee mannen ook het veld moeten ruimen. In de finale aanstaande zaterdag zullen vier blonde meiden gaan strijden om de plek van Klaasje. ”Ik denk dat ze alle vier perfect geschikt kunnen zijn voor K3 en ik hoop dat Gert zijn handen er vanaf kan houden”, laat Goossens nog weten.

Lees ook
Emotioneel afscheid van Klaasje, zoektocht naar K3-vervanger is ‘tot nu toe een flop’

Finalisten

En in die grote finale van K2 zoekt K3 zullen Diede, Amy, Julia en Celester het dus tegen elkaar op moeten nemen. Sommige kijkers denken nu al te weten dat Amy zal gaan winnen. Zij is namelijk dé favoriet en is ze is ook nog eens heel populair op Instagram met 30.000 volgers. De halve finale van het tv-programma is vrijdag pas te zien op SBS6. Maar de finale zal zaterdag wel gelijktijdig in België en Nederland worden uitgezonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.
Bron: RTL Nieuws, RTL Boulevard | Beeld: Instagram