Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Koningspaar reageert op neerschieten Peter R. de Vries

Koningspaar reageert op neerschieten Peter R. de Vries

Koningspaar reageert op neerschieten Peter R. de Vries

Peter R. de Vries werd gisteravond omstreeks half 8 neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam na zijn optreden bij RTL Boulevard. Heel Nederland is in shock door wat er gebeurd is met de misdaadjournalist. Inmiddels heeft ook het koningspaar gereageerd. 

Reactie koningspaar op Peter R. de Vries

Het koningspaar is nog steeds op staatsbezoek en Duitsland en daar vond een persmoment plaats. Koning Willem-Alexander noemt het neerschieten van Peter R. de Vries “een aanslag op de rechtsstaat.” En zegt “zeer ontdaan te zijn” door de gebeurtenis.

“Aanslag op journalistiek”

De koning en koningin wensen alle dierbaren van Peter sterkte toe. Ook zegt de koning “naast de collega-journalisten” van de misdaadverslaggever te staan. “Peter R. de Vries is natuurlijk een journalist, een bijzondere journalist. En dit was een aanslag op de journalistiek”, vervolgt de koning. “De hoeksteen van onze rechtsstaat. En daarmee ook een aanslag op de rechtsstaat.”

Lees ook: 
Peter R. De Vries neergeschoten in centrum van Amsterdam

Eerder al reactie via social media

Het koningspaar zegt verder nog geen details over de situatie van Peter R de Vries te hebben. “Toch wilden we heel graag dit moeilijke moment met u delen.” Het koningspaar woonde in Berlijn een concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest bij toen het nieuws over De Vries naar buiten kwam. Dinsdagavond liet het paar al via social media weten “diep geschokt” te zijn. “Journalisten moeten onbedreigd en vrij hun belangrijke werk kunnen doen”, schreven Willem-Alexander en Máxima toen. “Wij voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor de vrije pers in onze rechtsstaat.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP