Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Van lieve dreumes tot stralende studente: zó zag onze koningin Máxima er vroeger uit

Van lieve dreumes tot stralende studente: zó zag onze koningin Máxima er vroeger uit

Van lieve dreumes tot stralende studente: zó zag onze koningin Máxima er vroeger uit

Het is een feestelijke dag voor de koninklijke familie, want vandaag mag Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Ter ere van haar verjaardag werden er drie nieuwe privéfoto’s gepubliceerd, waar de koningin stralend op staat. Dat de vrouw van koning Willem-Alexander altijd al een beeldschone vrouw is, staat buiten kijf. Benieuwd naar hoe ze er vroeger uit zag? Flair is de archieven ingedoken en heeft een paar oude foto’s voor je in petto.

Jonge koningin

In de afgelopen jaren heeft het koninklijk huis een aantal foto’s vrijgegeven van de jonge koningin. Máxima kwam ter wereld op 17 mei 1971 in Argentinië. Ze is de dochter van de Jorge Horacio Zorreguieta en María del Carmen Cerruti de Zorreguieta. Koningin Máxima heeft twee broers en drie halfzussen en is opgegroeid in Buenos Aires. Haar zus Inés pleegde een aantal jaar terug zelfmoord.

Op de foto is de koningin nog maar een peuter; op het kiekje eronder is Máxima iets ouder. De tekst gaat verder onder de foto’s. 

koningin maxima als peuter

maxima zorreguieta

Máxima als student

In 1988 behaalde de koningin haar baccalaureaat aan de Northlands School. Tijdens die studie werkte zij bij Mercado Abierto S.A. Hier deed zij onderzoek naar de financiële markt gerichte software. Dit deed zij van 1989 tot 1990. Daarna studeerde ze Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië (Universidad Católica Argentina). In 1995 studeert ze daar af. Van 1992 tot 1995 werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. in Buenos Aires. Daarnaast gaf Máxima Engelse les aan kinderen en volwassenen en wiskunde aan middelbare scholieren en eerstejaars studenten. In die tijd is onderstaande foto gemaakt. Hier was ze 23 jaar oud.

Lees ook
Wauw! Koningin Máxima gespot in jurk met panterprint en knalrode hakken

Koning Willem-Alexander vroeger

Ben je benieuwd hoe onze koning Willem-Alexander, die een paar weken geleden 54 kaarsjes mocht uitblazen, er vroeger uitzag? Ook dat heeft Flair voor je uitgezocht. Hier zie je een aantal mooie archieffoto’s op een rij, van de koning als baby tot aan zijn bruiloft in 2002.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

jeugdfoto maxima zorreguita

 Bron: Story.nl | Beeld: BrunoPress, ANP