Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zó zag onze koning Willem-Alexander er vroeger dus uit

Zó zag onze koning Willem-Alexander er vroeger dus uit

Zó zag onze koning Willem-Alexander er vroeger dus uit

Hoe onze koning Willem-Alexander er vandaag de dag uitziet, weten we natuurlijk allemaal. Maar hoe zag hij er vroeger eigenlijk uit? Flair is de archieven ingedoken en heeft een paar leuke foto’s – van baby tot aan zijn bruiloft in 2002 – voor je op een rij gezet. 

Baby – 1967

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg werd geboren op 27 april 1967 als oudste kind van prinses Beatrix en prins Claus. Niet veel later werden ook zijn twee andere broertjes, prins Friso (1968 – 2013) en prins Constantijn (1969), geboren.

De tekst gaat verder onder de foto.

Peuter – 1970

Tijdens zijn jeugd woonde Willem-Alexander in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Op onderstaande foto is onze koning nog maar twee jaar oud. Wij zien heel veel gelijkenissen met zijn dochters in die tijd.

De tekst gaat verder onder de foto.

Kind – 1978

De jonge prins Willem-Alexander was een echte sportman. Schaatsen en voetbal vond hij geweldig. Op de onderstaande foto zien we de elfjarige Willem-Alexander, samen met oud-voetballer Ruud Krol. Het WK Voetbal was toen net achter de rug. Nederland verloor van Argentinië.

De tekst gaat verder onder de foto.

Tiener – 1983

Toen Beatrix, de moeder van Willem-Alexander in 1980 koningin werd, mocht hij zichzelf Prins van Oranje noemen. Na een aantal jaar voortgezet onderwijs te hebben gevolgd op het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag, besloot hij in 1983 om deze tijd voort te zetten in Wales – waar zijn dochter Alexia ook gaat studeren. Daar heeft hij zijn school afgemaakt.

De tekst gaat verder onder de foto.

Twintiger – 1989

Nadat hij zijn militaire dienstplicht bij de Koninklijke Marine had afgerond, ging Willem-Alexander geschiedenis studeren aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Hier hadden ook zijn moeder en oma gestudeerd. Willem-Alexander genoot erg van het studentenleven en daar ontstond dan ook de bijnaam ‘Prins ‘Pils’.

De tekst gaat verder onder de foto.

Willem-Alexander

Lees ook
In een koningsdagroes met een oranje tompouce? Zóveel calorieën zitten er in dit royal gebakje

Bruiloft – 2002

Toen Willem-Alexander eenmaal was afgestudeerd, konden de grote voorbereidingen voor het koningschap beginnen. In 2001 maakte hij zijn verloving met Máxima Zorreguieta bekend. Zij trouwden op 2 februari 2002 in Amsterdam en mogen zichzelf sinds 30 april 2013 de koning en koningin van Nederland noemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Willem-Alexander

Bron: Story | Beeld: BrunoPress