Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > #Huilen: komend weekend gaat het weer… vriezen

#Huilen: komend weekend gaat het weer… vriezen

Nieuws & Maatschappij
#Huilen: komend weekend gaat het weer… vriezen

Vorige week werd nog gezegd dat het bijna gedaan was met de koude nachten, maar nu is het weer – what’s new – volledig omgeslagen. Houd je vast: het gaat komend weekend vriezen. Niet echt fijn in mei, maar er is ook gelukkig óók goed nieuws. Hoewel we ’s nachts vorst kunnen verwachten, wordt het overdag juist warmer én zonniger.

In de nacht van vrijdag op zaterdag begint de ellende, met vorst aan de grond en 2 tot 6 graden op neushoogte. Daarmee is het helaas nog niet gedaan. Sterker nog, de temperaturen nemen nog verder af. Van zondag op maandag kan het lokaal op anderhalve meter hoogte vriezen met 0 tot -1 graden, aan de grond is het volgens Weeronline.nl nog een paar graden kouder.

Moederdag

Niet alleen ’s nachts wordt het koud, ook overdag is het behoorlijk fris. Zo wordt het zaterdag maximaal 11 tot 14 graden en belooft het vrij bewolkt te worden, met hier en daar kans op een bui. Op Moederdag is de temperatuur vergelijkbaar met de dag ervoor, maar wordt het wél een stuk zonniger en blijft het droog.

Lees ook
Brrrr: zo bescherm je je mobiel tegen de kou

Beetje bij beetje

Vanaf dan gaat het de betere kant op: na het weekend wordt het namelijk een stuk warmer. Met stapjes, dat wel. Zo wordt het maandag 13 tot 17 graden, kruipen de temperaturen dinsdag op tot 14-19 graden en stijgt het kwik woensdag maar liefst tot 15-20 graden. Heerlijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee