Je bent hier: Home > Nieuws > Kippenvel: koninklijke familie en rest van Nederland geven indrukwekkend applaus voor de zorg

Kippenvel: koninklijke familie en rest van Nederland geven indrukwekkend applaus voor de zorg

Nieuws
Kippenvel: koninklijke familie en rest van Nederland geven indrukwekkend applaus voor de zorg

Het was een prachtig kippenvelmoment: dinsdagavond werd er in Nederland massaal geapplaudisseerd voor alle zorgmedewerkers (én andere toppers) die zich massaal inzetten in de strijd tegen het coronavirus én het land voor zover mogelijk draaiende houden. Ook de koninklijke familie – die momenteel aan social distancing doet nadat in Lech besmettingen zijn geconstateerd – liet van zich horen. De beelden zijn prachtig, indrukwekkend én bemoedigend.

Koninklijke klappen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben dinsdagavond precies om 20 uur meegeklapt voor alle zorgmedewerkers van Nederland. Op Twitter plaatste het koninklijke gezin een filmpje waarop zij applaudisseren en de prinsessen met pannendeksels (wellicht een poging om tóch een verre buurman mee te laten genieten) op elkaar slaan. “Wij klappen uit dank en respect voor alle zorgmedewerkers in Nederland die ons beschermen tegen het verschrikkelijke coronavirus”, zegt Willem-Alexander halverwege hun luidruchtige eerbetoon.

Saamhorigheid

In heel Nederland werd om acht uur geapplaudisseerd voor de zorg en vuurwerk afgestoken. Veel mensen deelden ook op sociale media hun digitale applaus voor de zorgmedewerkers, een veelgehoord commentaar was ook dat de mensen in de zorg meer geld zouden moeten krijgen voor het werk dat zij verrichten. De mensen die klapten, gaven gehoor aan een oproep op Facebook, die de afgelopen dagen veel werd gedeeld. In andere landen hebben burgers ook geapplaudisseerd voor zorgverleners. Zo was er zaterdag een collectief applaus in Spanje en Italië, landen die momenteel volledig op slot zitten.

Lees ook
Wauw! 8x mooie initiatieven die het ‘#StayingIn’ tijdens de coronacrisis aangenamer maken

Massaal applaus, massaal kippenvel

Op Twitter zijn filmpjes te zien hoe mensen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Haarlem, Groningen, Tilburg en Roermond uit ramen hangen, op balkons staan of gewoon op straat de zorgmedewerkers een eerbetoon te geven. In sommige gevallen ging dat gepaard met het massaal afsteken van vuurwerk. Auto’s reden toeterend door de straten. Het zorgde voor een golf van kippenvel en natte ogen door het hele land. Een kleine impressie.

Naast het applaus was er in Amsterdam nog een mooi extraatje:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Superguide | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee