Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weer terug naar het andere uiterste: komend weekend kans op temperaturen van maar liefst -7 graden

Weer terug naar het andere uiterste: komend weekend kans op temperaturen van maar liefst -7 graden

Weer terug naar het andere uiterste: komend weekend kans op temperaturen van maar liefst -7 graden

Het ene weekend schaatsen we op natuurijs, het andere weekend kunnen we onze zonnebril onder het stof vandaan halen en moeten we ons niet vergeten in te smeren. Eén ding is zeker: de afgelopen weken is wederom bewezen dat niets zo veranderlijk is als het weer. Was je net gewend aan dat heerlijke lenteweer en temperaturen rond of boven de tien graden? Jammer maar helaas: het kwik gaat weer flink zakken aankomend weekend, tot onder het vriespunt.

Brrr

Een dikke pyjama is aankomend weekend geen straf, zo blijkt uit de voorspellingen van Weer.nl. Een hogedrukgebied zal namelijk koude lucht met zich meebrengen, wat kan leiden tot nachtvorst met temperaturen tot -7 graden.

Echt lenteweer

Heb je vandaag al een ommetje gemaakt? Dan is het je vast opgevallen dat het prima vertoeven is buiten. Met 15 tot lokaal maar liefst 18 graden is het nog volop lenteweer (behalve in de kustprovincies en het Waddengebied) en bestaat de kans zelfs dat er weer warmterecords gaan sneuvelen.

Regen en onweer

Toch moet je er vandaag nog maar even flink van genieten, want vanaf morgen koelt het weer flink af. En als we zeggen flink, bedoelen we ook écht flink, want op sommige plekken keldert het kwik met maar liefst 10 graden. Door een noordenwind die veel koudere lucht met zich meebrengt, stijgen de temperaturen niet verder dan 5 tot 7 graden. Bovendien belooft het bewolkt te worden donderdag en kan het in het zuiden ook gaan regenen. In de nacht van vandaag naar morgen kan het tevens behoorlijk gaan onweren in het uiterste zuiden van Nederland.

Lees ook
Leg je luchtige jurken én winterjas maar klaar: zo lenteachtig maar óók fris wordt het in maart

Nachtvorst op komst

In het weekend valt de koude noordenwind weg en worden we getrakteerd op veel zon, zo voorspelt Weer.nl. Overdag worden er temperaturen rond de 7 of 8 graden voorspeld, wat in het zonnetje prima te doen is. ‘s Nachts kan het overigens wel licht tot matig gaan vriezen. Op grote schaal zal de temperatuur uitkomen op -5 graden, maar in het oosten van het land kan het kwik verder zakken naar -7 graden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: Getty Images