Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Eitan (5) is enige overlevende van Italiaans kabelbaandrama: ouders, broertje, opa en oma omgekomen

Eitan (5) is enige overlevende van Italiaans kabelbaandrama: ouders, broertje, opa en oma omgekomen

Eitan (5) is enige overlevende van Italiaans kabelbaandrama: ouders, broertje, opa en oma omgekomen

Zondag werd de euforie door het winnen van het Eurovisie Songfestival in Italië overschaduwd door een verschrikkelijke tragedie. In het noorden van het land kwamen veertien mensen om het leven gekomen door een ongeluk met een kabelbaan. Bij Lago Maggiore brak een kabel van de baan, waarna een gondel meters naar beneden viel, nog een stuk de heuvel afrolde tot deze tegen bomen tot stilstand kwam. Eén vijfjarig jongetje ligt nog zwaargewond, maar stabiel in het ziekenhuis. Als het jongetje het overleeft, komt voor hem de hardste klap: hij is zijn hele familie kwijt.

Op slag dood

De jonge, Israëlische Eitan ligt momenteel in het ziekenhuis in Turijn. Een ander vijfjarig kind dat het ongeluk in eerste instantie overleefde, kreeg in het ziekenhuis een hartstilstand. De in totaal veertien dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geborgen of naar het ziekenhuis gebracht. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood.

In één klap alles kwijt

Eitan verloor bij het ongeluk zijn vader Amit (30), moeder Tal (26) en zijn broertje Tom (2). Ook zijn opa en oma Yitzhak (81) en Barbara (71) kwamen bij de kabelbaancrash om het leven. Het gezin was woonachtig in een dorpje bij Milaan, de grootouders waren bij hen op bezoek. Volgens het Israëlische ministerie is de tante van Eitan momenteel bij het jongetje, andere familieleden komen vandaag over vanuit Israël.

Overige slachtoffers

De overige slachtoffers zijn Vittorio Zorloni (54) en Elisabetta Persanini (38). Het zoontje van Elisabetta stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook overleefden twee verloofde koppels de ramp niet: de Italiaanse Serena Cosntino (27) uit Diamante en haar Iraanse geliefde Mohammadreza Shahaisavandi (23), evenals high school sweethearts Silvia Malnati (27) en Alessandro Merlo (29) uit Varese. Roberta Pistolato vierde haar veertigste verjaardag met onder meer een ritje in de kabelbaan, samen met haar vriend Angelo Gasparro (45).

Bijna op de top

Het ongeluk vond plaats bij de kabelbaan van het dorpje Stresa naar de plaats Mottarone. Een kabel zou het hebben begeven, waardoor de cabine zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden stortte. De kabelbaan gaat in twintig minuten tot een hoogte van 1492 meter. De plek waar de cabine neerstortte is lastig toegankelijk, doordat het een beboste en bergachtige omgeving is.

Onderzoek

Premier Mario Draghi en president Sergio Mattarella hebben met “grote droefheid” kennis genomen van het ongeluk. De Italiaanse regering zegt dat wordt onderzocht of de controles die in het verleden zijn uitgevoerd goed genoeg waren.

Lees ook
Sandra’s moeder verongelukte op het spoor: ‘Een laatste kus en toen was ze weg, voor altijd’

‘Niets gemerkt van mogelijk defect’

In het nabijgelegen Stresa waren mensen emotioneel na het ongeluk. Een 27-jarige studente zegt dat ze een uur voor het ongeluk met de kabelbaan was gegaan. “Wij merkten niets van een mogelijk defect.” Volgens een lokale restauranteigenaar wordt de kabelbaan goed onderhouden. “Daar is veel geld ingestopt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Times of Israël | Beeld: Twitter