Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na delen van haar adres

Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na delen van haar adres

Kaag doet aangifte tegen Willem Engel na delen van haar adres

D66-leider Sigrid Kaag doet aangifte tegen complotdenker Willem Engel nadat hij zondag haar adresgegevens op Twitter heeft gedeeld. Dat bevestigt een woordvoerder, na berichtgeving door het AD

Delen privégegevens

Engel postte een plaatje uit het kadaster met daarop het huisnummer en de postcode van de politica. Hij verwijderde later de afbeelding en gaf als reactie dat hij “op geen manier aan wilde zetten tot intimidatie”, maar verwijderde de privégegevens niet. Ook zegt Engel dat het adres van Kaag “allang bekend is” en dat “het helemaal geen geheim is”. Engel geeft later als reactie dat hij van Twitter de foto moest verwijderen om toegang tot zijn account te houden. Het social mediaplatform zou hem eerder hebben laten weten dat hij de gebruiksregels niet had overtreden, maar beperkte vervolgens toch de toegang voor een periode van twaalf uur.

Lees ook
Minister Sigrid Kaag: ‘Toen ik naar oorlogsgebieden vertrok dacht ik weleens: welke moeder doet dit nou?’

Bedreigend bezoek aan huis

Woensdagvond stond een 29-jarige man schreeuwend en met een brandende fakkel in zijn hand voor het huis van de fractievoorzitter, waarna Kaag contact opnam met de politie. De man is diezelfde avond aangehouden en zit inmiddels vast. Op 19 januari moet de man in kwestie voor de rechter verschijnen. Kaag voelt zich bedreigd, noemt het angstig en sprak van “absurde gebeurtenissen”, die volgens haar de democratie en rechtsstaat ondermijnen. De Nederlandse politica vindt dat er “werk aan de winkel is”, maar weet niet hoe hiervoor een oplossing gevonden kan worden.

Dit bericht plaatste Kaag op Twitter na het bedreigende bezoek woensdagavond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress