Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > ‘Dít is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival’

‘Dít is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival’

Nieuws & Maatschappij
‘Dít is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival’

Over een paar maanden vindt het Eurovisiesongfestival, dankzij de winst van Duncan Laurence (25) in 2019, plaats in Rotterdam. Wie Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het liedjesfestijn? Volgens een ‘betrouwbare bron’ wordt het de 33-jarige Jordan Roy.

Op basis van een “betrouwbare bron” weet Shownieuws te melden dat de zanger Nederland gaat vertegenwoordigen, maar het nieuws is (nog) niet bevestigd door de NPO of selectiecommissie. “We hebben geen nieuws te melden op dit moment, en tussendoor doen we nooit uitspraken over de selectieprocedure”, laat de NPO aan NU.nl weten.

Jordan Roy

De echte naam van Jordan Roy is Jordy van Toornburg. De Rotterdammer deed eerder met de zanggroep Adlicious al mee aan het talentenprogramma X-Factor. Ook was hij – net als Duncan Laurence – deelnemer bij The voice of Holland. Daarnaast toerde hij door Nederland met een muzikale show met muziek van George Michael.

De tekst gaat verder onder de video.

Beginletter

NPO Radio 2-dj Timur Perlin gaf zondag aan zeker te weten dat de Nederlandse inzending voor Eurovision 2020 een act is die begint met de letter J. Namen als Jacqueline Govaert van Krezip en Jan Keizer kwamen voorbij, maar de naam van Jordan Roy werd niet genoemd.

Lees ook
Dít zijn de prijzen voor een Songfestival-kaartje (en dít wordt er gedaan tegen doorverkopers)

Davina Michelle

Eerder stelde Shownieuws al een lijst met tien Nederlandse artiesten samen waarop gestemd kon worden. Met dit onderzoek wilde het entertainmentprogramma erachter komen wie de inwoners van ons kikkerlandje graag terug zou willen zien bij het evenement in mei. Er werd hierbij uitgegaan van zangers en zangeressen die in 2019 succesvol waren, bijvoorbeeld omdat ze concertzalen wisten uit te verkopen of de hitlijsten domineerden. Wie onder de stemmers als winnaar uit de bus kwam? Volgens 23 procent van de ondervraagden moest Davina Michelle (24) ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee