Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > John van den Heuvel werd gisteren bedreigd: ‘Ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn’

John van den Heuvel werd gisteren bedreigd: ‘Ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn’

John van den Heuvel werd gisteren bedreigd: ‘Ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn’

Gister was er een incident op de snelweg rond Amsterdam. Dit zou te maken hebben met een dreigende situatie rondom misdaadjournalist John van den Heuvel. Hierdoor werd de A2 tussen Breukelen en Maarssen enige tijd afgesloten door de politie. John laat aan het ANP weten dat het goed met hem gaat. 

Incident

“Het gaat goed, ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn en adequaat handelen”, zegt John van den Heuvel. De misdaadjournalist bevestigt het incident: “Rond Amsterdam is een incident geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt.” Na het incident werd een gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Drieberg tijdelijk extra beveiligd. Het is nog onduidelijk of dit te maken had met de bedreigende situatie rondom de misdaadverslaggever.

Bedreigingen

Dit is niet de eerste keer dat Van den Heuvel bedreigd wordt vanwege zijn werk als misdaadverslaggever. In 2018 liep John zodanig gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard. Ook na de moord op collega Peter R. de Vries verscheen de verslaggever enige tijd niet in het praatprogramma. En nu wordt ook Royce, de zoon van Peter R. de Vries, bedreigd. Hij zou in levensgevaar zijn, omdat hij als advocaat de zussen van de kroongetuige Nabil B heeft bijgestaan.

Lees ook
Ook Royce, de zoon van doodgeschoten Peter R. de Vries, is gewaarschuwd voor levensgevaar

Zaak Marco

De John is betrokken bij de zaak van Marco Borsato en plaatste op Instagram een oproep met de vraag of vrouwen  informatie willen delen. De misdaadverslaggever laat weten dat er veel onderzoek is gedaan naar de beschuldigingen over de zanger. “Uit dat onderzoek blijkt ook dat meer meisjes en jonge vrouwen informatie hebben of aangifte overwegen. Mocht je meer informatie hebben en die vertrouwelijk willen delen, dan kan dat via een persoonlijk bericht of een mail naar jvdheuvel@telegraaf.nl. Ik ga daar uiteraard zeer discreet mee om”, schreef John onder zijn post. Verder roept van den Heuvel andere mensen op om hem te mailen als ze informatie hebben over grensoverschrijdend gedrag van Marco Borsato.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress