Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Toch niet Jordan Roy? ‘Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival’

Toch niet Jordan Roy? ‘Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival’

Nieuws & Maatschappij
Toch niet Jordan Roy? ‘Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival’

De bekendmaking van de Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival komt dichterbij en het gonst van de geruchten. Wordt het Jordan Roy, Jeangu Macrooy of toch een naam die we nog niet hebben gehoord?

AD meldt nu uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Jeangu Macrooy inderdaad Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van 2020 in Rotterdam. De verantwoordelijke omroep AVROTROS liet eerder deze week al weten niet in te gaan op speculaties en pas nieuws te brengen tijdens de officiële aankondiging.

Geen uitspraak

In De Wereld Draait Door op donderdagavond ging Emma Wortelboer samen met Alberto Stegeman op onderzoek uit. Zij kwamen op de naam van soulzanger Jeangu Macrooy. De manager van de zanger ontkent het nieuws via een telefoontje en Cornald Maas, betrokken bij de selectie van de kandidaat, wil nog geen uitspraak doen.

Tour

De 26-jarige in Suriname opgegroeide Jeangu Macrooy heeft al twee albums op zijn naam staan en werd tweemaal genomineerd voor een Edison. De zanger gaat in het voorjaar van 2020 op tour langs Nederlandse theaters. Opvallend genoeg heeft hij optredens in april en in de tweede helft van mei gepland staan. De eerste twee weken van mei, waarin de repetities en liveshows voor het Songfestival plaatsvinden, heeft hij volgens de agenda op zijn website geen concerten.

Lees ook
‘Dít is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival’

Jordan Roy

Eerder deze week wist Shownieuws nog uit een “betrouwbare bron” te melden dat de 33-jarige Jordan Roy ons land zou vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. AVROTROS liet toen aan NU.nl weten geen uitspraken te willen doen over de mogelijke kandidaat en selectieprocedure. “We hebben geen nieuws te melden op dit moment en tussendoor doen we nooit uitspraken over de selectieprocedure.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee