Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Jawel hoor: de gevreesde mondkapjesplicht komt weer terug in winkels en bij contactberoepen

Jawel hoor: de gevreesde mondkapjesplicht komt weer terug in winkels en bij contactberoepen

Jawel hoor: de gevreesde mondkapjesplicht komt weer terug in winkels en bij contactberoepen

We zijn alweer een aantal maanden gewend om geen mondkapjes meer te dragen in openbare ruimtes en winkels. Helaas, de mondkapjesplicht komt weer terug, bevestigen ingewijden. 

Mondkapjesplicht

In winkels en supermarkten wordt het vanaf zaterdag weer verplicht om een mondkapje te dragen. Maandag werden al diverse coronamaatregelen gelekt. Zo werd bekend dat mondkapjes in publieke ruimtes en bij contactberoepen weer verplicht worden. Het was nog onzeker of dit op meerdere locaties verplicht zou worden. Nu is ook naar buiten gekomen dat er een mondkapjesplicht komt in winkels, winkelcentra en supermarkten.

Maandag werd ook bekend dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt in sportscholen en musea. Dit was in de horeca en bij evenementen al het geval. Het coronatoegangsbewijs moet ook verplicht worden in dierentuinen en pretparken. Vanwege juridische redenen kan dit echter niet gelijk ingevoerd worden.

Lees ook
Advies van Gezondheidsraad: geef 60-plussers een extra coronaprik

Persconferentie

Om 19:00 uur vanavond zullen we tijdens de persconferentie uitgebreid horen over de nieuwe coronamaatregelen. Ook worden plannen over toekomstige maatregelen deels besproken. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, liet al weten dat het onvermijdelijk is dat er nieuwe maatregelen komen. Het aantal opnames in ziekenhuizen loopt te snel op, waardoor reguliere zorg wordt uitgesteld. Wat de precieze nieuwe maatregelen worden, horen we vanavond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images