Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bizar: koppel moet tweeling na geboorte afstaan door blunder ivf-kliniek

Bizar: koppel moet tweeling na geboorte afstaan door blunder ivf-kliniek

Nieuws & Maatschappij
Bizar: koppel moet tweeling na geboorte afstaan door blunder ivf-kliniek

Een Amerikaans-Aziatisch echtpaar heeft een aanklacht ingediend tegen een vruchtbaarheidskliniek in Los Angeles wegens een blunder met het terugplaatsen van embryo’s. De vrouw, afkomstig uit Azië, beviel van een niet-Aziatische tweeling.

Het stel uit New York moest de jongens na DNA-onderzoek afstaan aan de genetische ouders. Zij waren ook cliënt van het CHA Fertility Center, dat claimt een lange staat van dienst te hebben op het gebied van ivf-behandelingen. Het bedrijf wilde niet ingaan op de bizarre identiteitsverwisseling.

Meer dan een ton

Het benadeelde koppel zegt in de Amerikaanse media meer dan 100.000 dollar te hebben uitgegeven voor hun kinderwens. Na inlevering van eicellen en sperma begin 2018 was het resultaat vijf gezonde embryo’s, waarvan vier vrouwelijke. Twee van de vier werden met succes teruggeplaatst.

Lees ook
Grrr! Vervelende vragen die aan iedere zwangere vrouw worden gesteld

Jongetjes

In september was de zwangerschap een feit. Niet lang daarna bleek uit een echo dat de tweeling mannelijk was. Na de geboorte kwam ook vast te staan dat de reageerbuisbaby’s geen Aziatische genen hadden en wie hun echte vader en moeder waren.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee