Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De iPhone heeft nu een fijne feature die je helpt beter te concentreren

De iPhone heeft nu een fijne feature die je helpt beter te concentreren

De iPhone heeft nu een fijne feature die je helpt beter te concentreren

Als je immer bereikbaar bent voor iedereen en je snel laat afleiden door berichtjes en notificaties, komt de nieuwste feature van de iPhone als geroepen. Met de Focus-feature van de nieuwste software-update bepaal je zelf wie je mag afleiden en wie niet. 

Verschillende statussen

Heb je ook weleens gedroomd van een soort out of office voor alle apps op je telefoon? Goed nieuws: die is er nu. Met Focus bepaal je per app wie je mag storen. Je kunt verschillende statussen selecteren, zoals work of sleep. Mensen van wie je hebt aangegeven dat je niet door hen gestoord wil worden, krijgen dan automatisch jouw statusmelding wanneer ze je een bericht sturen.

Grenzen

Als je aan het werk bent, kun je bijvoorbeeld notificaties die niet je mail of Slack zijn uitzetten. Of je bent wel bereikbaar voor je leidinggevende en je partner, maar even niet voor de vriendinnenclub die aan de lopende band memes stuurt. Andersom kan natuurlijk ook: ’s avonds krijgt je baas een melding dat je niet bereikbaar bent terwijl je wel de laatste roddels krijgt doorgeappt van je vrienden. Je kunt ook instellen dat dit automatisch gebeurt tijdens werkuren of wanneer je naar bed gaat, zodat je dat niet steeds handmatig hoeft te doen.

Deze tool bakent dus grenzen af voor jou. Je ziet bepaalde berichtjes dus niet als je Focus aan staat, ténzij een contact aangeeft dat het urgent is. Dan komt een bericht alsnog door, wat wellicht ook wel een prettig idee is.

Notification summary

Als dat nog niet genoeg helpt qua afleiding temmen, is er ook nog de notification summary. Die vat op bepaalde tijdstippen gedurende de dag samen welke melden zijn binnengekomen op je telefoon. Zo kun je op de momenten waarop het jou uitkomt bekijken wat er gaande is.

Voor deze fijne features moet je je iPhone dus wel even updaten naar de nieuwste versie van iOs. Dat gaat je hopelijk zeeën van rust en concentratie brengen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bustle | Beeld: Getty