Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Op deze manier krijg je de internet zoekbalk van je iPhone weer bovenaan

Op deze manier krijg je de internet zoekbalk van je iPhone weer bovenaan

Op deze manier krijg je de internet zoekbalk van je iPhone weer bovenaan

Al die iPhone updates.. We zijn er niet altijd even blij mee. Zo zorgde de laatste update ervoor dat de internet zoekbalk niet meer boven, maar onderaan het scherm kwam te staan. Er was veel kritiek op de verandering, daarom gingen wij opzoek naar een oplossing.

‘Verbeterde versie’

Apple is erg innoverend en is altijd opzoek naar verbeteringen voor iPhones. Zo zorgt de iOS15 voor een verbeterde versie van FaceTime en Maps. Daarnaast is de schermindeling van Safari aangepast. De internet zoekbalk staat nu onderaan in plaats van bovenaan. Apple heeft de opmaak zo verandert, zodat je met één hand makkelijker kan surfen op het internet. Helaas zijn niet alle gebruikers daar allemaal even blij mee.

 Safari-zoekbalk

En dat is flink wennen, aangezien mensen altijd anders gewend waren. Mensen delen hun frustraties op Twitter: “iOS die de Safari-zoekbalk onderaan het scherm plaatst is hetzelfde als glazuur onderop een taart aanbrengen.” Hieruit kun je wel stellen dat de iPhone-gebruikers niet blij zijn met deze nieuwe update. Er is gelukkig een makkelijke manier om de vorige indeling weer terug te krijgen.

Lees ook
De iPhone heeft nu een fijne feature die je helpt beter te concentreren

Oplossing

Om het probleem op te lossen moet je eerst Safari op je iPhone openen. Klik vervolgens op aA links op de adresbalk en kies de bovenste optie die ervoor zorgt dat het menu zich uitvouwt (‘Show Top Address Bar’, een icoontje van een rechthoek met een pijltje naar boven). Hiermee kun je ervoor zorgen dat de zoekbalk weer bovenaan de pagina komt te staan. En zo kun je weer gebruik maken van Safari zoals je gewend was. Geen struggles meer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Getty Images