Instagram-baas Adam Mosseri maakte afgelopen woensdag tijdens een hoorzitting bekend een nieuwe functie bekend. Instagram laat volgend jaar het bekijken van foto’s en video’s in chronologische volgorde terug komen.

Chronologisch weergeven

Vanaf 2016 was het chronologisch weergeven van posts op de tijdlijn niet meer mogelijk. Het platform maakte de keuze om alle foto’s en video’s die relevant zijn voor gebruikers eerder te tonen, dan net geposte content. Dit is gebaseerd op het algoritme van de gebruiker. Daarbij wordt er ook rekening gehouden met de relatie tot de auteur, de publicatietijd en de interesse van de gebruiker in de inhoud.

Lees ook
WhatsApp komt met nieuwe functie: optie om berichten automatisch na een tijd te laten verwijderen

Kritiek

Instagram heeft destijds veel kritiek gekregen op deze verandering. Door de nieuwe functie kregen gebruikers de berichten van vrienden vaak niet of pas laat in hun tijdlijn te zien. Tijdens de hoorzitting voor een subcommissie van de Senaat moest de Instagram-baas zich verantwoorden over de veiligheid van jonge gebruikers.

Instagram bleek uit het rapport van het moederbedrijf Meta, een negatieve invloed te hebben op het zelfbeeld van jonge meisjes en tieners. Zo’n een op de drie tienermeisjes heeft een slecht beeld over haar eigen lichaam. Uit onderzoek blijkt dat Instagram dit zelfbeeld verslechterd. In het onderzoek van 2019 werd al eerder geschreven: “We maken het beeld dat tieners van hun lichaam hebben erger voor een op de drie tienermeisjes”. Afgelopen dinsdag kondigde het platform ook al een nieuwe functie aan. Met de nieuwe functie krijgen gebruikers van de app een herinnering om een digitale pauze te nemen.

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Getty Images