Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Heftig: IKEA-klanten gewond door bijtende vloeistof in fles ‘handgel’ bij ingang

Heftig: IKEA-klanten gewond door bijtende vloeistof in fles ‘handgel’ bij ingang

Heftig: IKEA-klanten gewond door bijtende vloeistof in fles ‘handgel’ bij ingang

Vijf klanten en drie medewerkers van de IKEA in Haarlem zijn afgelopen zaterdag gewond geraakt toen ze hun handen dachten te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel die bij de ingang stond. In de fles zat per ongeluk riool- en gootsteenontstopper. De politie, brandweer en ambulance moesten in actie komen.

Verkeerd bijgevuld

De bijtende stof was per ongeluk in de fles beland doordat deze verkeerd was bijgevuld door een schoonmaakster, zegt een woordvoerster van IKEA. “Die voelt zich superschuldig. We begrijpen dat collega’s en klanten geschrokken zijn. Wij vinden een veilige winkelomgeving heel erg belangrijk. We betreuren dan ook dat dit incident gebeurd is.”

Eerstegraads brandwonden

Volgens letselschadebureau JBL&G heeft de chemische stof eerstegraads brandwonden, open wonden en dikke handen veroorzaakt bij twee slachtoffers die het bureau vertegenwoordigt. De twee, een man en vrouw uit Noord-Holland, kunnen hierdoor voorlopig niet werken. JBL&G roept andere slachtoffers op zich bij het bureau te melden. Hoeveel schadevergoeding geëist wordt, is nog niet bekend.

Lees ook
HEMA en Etos kondigen verkoop mondkapjes aan (en 3x zó maak je ze simpel zelf)

Variërende klachten

IKEA zegt in contact te staan met alle mensen die het spul op hun handen hebben gekregen. De klachten variëren per persoon, aldus de woordvoerster. Het concern zegt claims van klanten in behandeling te nemen en op de juiste manier af te handelen. IKEA heeft al excuses gemaakt aan de slachtoffers. Het concern heeft geen contact met JBL&G.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube | Beeld: iStock