Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Op vakantie een auto huren? ‘Belachelijk duur’

Op vakantie een auto huren? ‘Belachelijk duur’

Op vakantie een auto huren? ‘Belachelijk duur’

Ga je binnenkort op vakantie en ben je van plan daar een auto te huren? Dan moet je een flinke portemonnee meebrengen. Op sommige vakantiebestemmingen gaan de prijzen van huurauto’s namelijk tot wel tien keer over de kop. 

Huurauto vakantiebestemming minstens dubbele

Voor de coronacrisis betaalde je gemiddeld 225 euro per week voor een huurauto op je vakantiebestemming. Nu? 460 euro per werk, zo zegt Tjeerd Kramer, directeur van EasyTerra tegen RTL Nieuws.

Tien keer zo duur als 2019

Het dubbele, dus. Maar op sommige plekken kun je tien keer zoveel kwijt zijn als in 2019. Dat geldt volgens de directeur vooral op eilanden als Ibiza en Mallorca, maar ook in bijvoorbeld Spanje en Portugal.

Waarom zijn huurauto’s duurder?

Je voelt ‘m al aankomen: de reden dat de huurauto’s nu zo duur zijn, heeft (wederom) alles te maken met corona. In 2020 huurde bijna niemand een auto, want we bleven allemaal thuis. Het verlies dat ze daardoor gedraaid hebben, moet dit jaar goedgemaakt worden. Daarom verhogen ze de prijzen van de huurauto’s.

Lees ook: 
Met corona besmette passagier in jouw vliegtuig? Zóveel zitplaatsen verder ben je veilig

Eerst een auto en dan vliegticket

Volgens Kramer wordt er nu eerst gekeken naar de prijs van een huurauto op een vakantiebestemming en worden er dan bijbehorende tickets geboekt. Volgend jaar goedkoper? Dat denkt Kramer niet. “Vorig jaar was verschrikkelijk, maar dit jaar is niet veel beter. Wij richten met onze investeringen op volgend jaar.” En die prijs, die blijft voorlopig nog wel even hoog.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images