Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Mooi: huilende Nijntje wordt symbool van Utrechtse troost na aanslag

Mooi: huilende Nijntje wordt symbool van Utrechtse troost na aanslag

Nieuws & Maatschappij
Mooi: huilende Nijntje wordt symbool van Utrechtse troost na aanslag

Een tekening van een huilende Nijntje naast de vlag van de stad Utrecht heeft zich in een etmaal ontpopt tot een krachtig symbool van de saamhorigheid en het verdriet van de bevolking na de tramaanslag. De Utrechtse Lana van Leeuwen tekende het plaatje maandagmiddag nadat zij hoorde over de aanslag waarbij minstens drie mensen omkwamen.

Naast condoleanceregister

Zij deelde het plaatje op Twitter; de afbeelding werd in no-time honderden keren gedeeld, waaronder door burgemeester Jan van Zanen. Lana bracht de tekening vandaag naar het stadhuis en schonk hem aan Van Zanen en de stad. De tekening staat sinds vanmiddag naast het condoleanceregister op het stadhuis, bevestigt de gemeente. Nijntje is al jaren een officieus symbool voor Utrecht; haar schepper, Dick Bruna, is er geboren en getogen.

Lees ook
Bezorgde ouders na aanslag Utrecht: ‘Kinderen ophalen, of afwachten?’

‘Mooi initiatief’

Uitgeverij Mercis, die de nalatenschap van Bruna beheert, laat in een korte reactie weten het initiatief een warm hart toe te dragen. “Het is heel fijn dat mensen op deze manier troost kunnen vinden na de vreselijke gebeurtenis”, laat een woordvoerder weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee