Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dìt is de reden dat je hond vaak zijn kop schuin houdt

Dìt is de reden dat je hond vaak zijn kop schuin houdt

Dìt is de reden dat je hond vaak zijn kop schuin houdt

Honden die hun kop houden zijn super schattig, maar de reden waarom ze dat doen is misschien nog wel schattiger. Honden kunnen natuurlijk niet terug reageren op wat je zegt, maar met deze manieren kun je je hond toch een beetje proberen te ‘verstaan’. 

Hond kop schuin

Eigenlijk is het heel makkelijk om te communiceren met honden. Zijn ze blij dan kwispelen ze, grommen ze dan zijn ze ergens ‘boos’ om, hebben honden hun staart tussen de benen zijn ze bang. Daarnaast communiceren honden nog een andere manier, die veel mensen niet weten, namelijk: hun kop. Regelmatig houden honden hun kop schuin. Het is heel schattig, maar het heeft ook een reden. Wanneer honden hun kop schuin houden proberen ze aan te geven dat geïnteresseerd zijn in wat je zegt.

Eten, spelen, wandelen

Honden zijn totaal niet dom en verstaan veel woorden uit onze taal. Dit zijn natuurlijk vooral de woorden waar zij wat aan hebben, zoals eten, spelen of wandelen. Houden honden hun hoofd schuin dan zoeken ze vaak naar die woorden.

Lees ook
Ben jij een echte doucheliefhebber? Dit is de ideale douchetemperatuur

Beter begrijpen

Wanneer honden hun kop schuin houden kunnen ze beter horen, maar ook zien. De neus zit voor de ogen van een hond, daardoor is het zicht voor een hond beperkt. Als de hond zijn hoofd schuin houdt komt heeft hij/zij meer zicht. Bij het schuin houden van hun kop proberen ze zo goed mogelijk naar de bron van het geluid of persoon te draaien. Alles om jou nog beter te kunnen begrijpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images